GOTOVO: Suma u Makabiju!

Vreme čitanja: 1min | sre. 12.09.18. | 18:39

Najskuplji igrač u istoriji Partizana definitivno ide na jednogodišnju pozajmicu u klub iz Haife, pošto je postigao dogovor sa crno-belima o načinu regulisanja duga

Sejduba Suma definitivno će narednih godinu dana nositi dres izraelskog Makabija iz Haife. Prema saznanjima MOZZART Sporta, Partizan i Makabi su postigli dogovor o pozajmici, a i Suma je utanačio sve detalje koji su kočili sporazum prethodnih dana.

Makabi će dok traje pozajmica isplaćivati kompletnu platu reprezentativcu Gvineje, a Suma je pristao da „zamrzne“ potraživanja od Partizana iz prethodnog perioda, pa će mu crno-beli taj dug regulisati na kraju sezone.

Izabrane vesti

Takođe, prema dogovoru srpskog i izraelskog kluba, Makabi će u junu imati opciju da otkupi Sumin ugovor od Partizana. Ovaj vezista trenutno ima mesečnu platu od 46.000 evra.

Suma je najskuplje pojačanje u istoriji crno-belih koji su prošlog leta za njega Slovanu iz Bratislave platili 1.650.000 evra. Nikako nije uspevao da se ustali u startnoj postavi i uđe u formu. Ni kod Miroslava Đukića, a ništa drugačije nije bilo ni kod njegovog naslednika Zorana Mirkovića.

Za razliku od većine evropskih zemalja, letnji prelazni rok u Izraelu traje do sredine septembra i ovo je bila poslednja prilika da Partizan pronađe rešenje za fudbalera iz Gvineje. 

Foto: Starsport


tagovi

Sejduba Suma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara