©Star Sport
©Star Sport

Grafičar na bod od potvrde baraža, Radnički iz Sremske Mitrovice napravio veliki korak

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.05.23. | 20:26

Ekipa Marka Neđića sigurna protiv Novog Sada (2:0), ubedljivo slavlje sastava Darka Tešovića u okršaju dva Radnička (5:0)

Posle četiri remija u isto toliko kola plej-of runde Mozzart Bet Prve lige Srbije, Grafičar je uspeo da savlada ekipu Novog Sada rezultatom 2:0 i sada je ljubičastima dovoljan bod u naredna dva meča da bi obezbedili doigravanje za Mozzart Bet Super ligu Srbije.

Sterlci za Grafose Pavle Ivelja i Ognjen Dimitrić. Nakon poraza u Beogradu Kanarincima bi već u subotu mogli da ostanu bez šansi za plasman u viši rang, ukoliko Jedinstvo u gostima savada IMT.

Izabrane vesti

Ivelja je prvi pogodak na pomoćnom terenu stadiona postigao u 12. minutu, a golu je prethodio precizan centaršut mladog defanzivca Viktora Radojevića. Golgeter Grafičara je dobro reagovao i glavom zatresao mrežu gola na kom je stajao Sava Prodanović. Prošlogodišnjem najboljem strelcu Javora, ovo je sedmi gol u dresu Grafičara u sezoni. U poslednja tri meča postigao je po gol i tako drugu sezonu uzastopno potvrdio da je prevazišao drugoligaški rang srpskog fudbala.

Ognjen Dimitrić je mrežu Novosađana tresao u 53. minutu. Igrač, koji je prvi deo sezone bio član u pančevačkog Železničara snažno je šutirao malo izvan kaznenog prostora i pogodio bliži ugao Prodanovićevog gola. Ovo mu je bio drugi gol u sezoni, prvi u dresu Grafičara od kako je pojačao ekipu Marka Neđića.

Grafičar u ovom trenutku ima sedam bodova više i utakmicu više od Jedinstva, a u narednom kolu očekuje ga gostovanje Inđiji, dok će u poslednjem na svom terenu dočekati Radnički Novi Beograd. Novi Sad do kraja očekuju mečevi sa već promovisanim superligašima, Železničarom iz Pančeva u Novom Sadu, odnosno IMT-om u Beogradu.

Drugi susret dana obeležila je goleada Radničkog iz Sremske Mitrovice, koji je kod kuće ubedljivo slavio protiv novobeogradskog imenjaka (5:0) i tako se popeo na četvrtu poziciju na tabeli. Tu će ostati barem do sutra kada će popularni Traktoristi ugostiti Ubljane (17.00). Posao ekipi Darka Tešovića bio je značajno olakšan zbog činjenice što je crveni karton u gostujućem timu, još u 37. minutu utakmice, dobio Vladimir Nedeljković, posle čega je Krsta Đorđević sa bele tačke načeo mrežu Novog Sada.

Golve za domaći tim postigli su još Đorđe Petrović, Stefan Ilić, Nikola Ignjatović i Vladimir Petrović.

Narednog vikenda sledi verovatno odlučujuća bitka za četvrto mesto, kada će Jedinstvo na Ubu dočekati Radnički iz Sremske Mitrovice.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 35. KOLO

PLEJ-OF

Petak

Grafičar - RFK Novi Sad 2:0 (1:0)

/Ivelja 12, Dimitrić 52/

Radnički Sremska Mitrovica - Radnički Novi Beograd 5:0 (2:0)

/Đorđević 37pen, Petrović Đ. 44, Ilić 53, Ignjatović 58, Petrović V. 85/

Subota

17.00: (1,53) IMT (3,70) Jedinstvo Ub (6,25)

17.00: (1,60) Železničar (3,70) Inđija (5,40)



tagovi

GrafičarRadnički Sremska Mitrovica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara