Grande Ćiro! Imamo osvajača Zlatne kopačke Evrope

Vreme čitanja: 1min | sub. 01.08.20. | 15:05

Kristijano Ronaldo izostavljen sa spiska igrača za derbi sa Romom, što je omogućilo sjajnom golgereru Lacija da se domogne prestižne nagrade neposredno pred poslednje kolo Serije A

Ako je neko zaslužio da dobije Zlatnu loptu svih ovih godina, onda je to fantastični napadač Lacija Ćiro Imobile. On je u dosadašnjem toku sezone postigao 35 pogodaka na 36 utakmica, što je za jedan pogodak više od golgetera Bajerna Roberta Levandovskog. Jedini ko je potencijalno mogao da ugrozi Ćirovo krunisanje bio je Kristijano Ronaldo (31 gol), ali je Portugalac izostavljen sa spiska igrača za večerašnju utakmicu sa Romom, kako bi ostao svež za izuzetno važan revanš osmine finala Lige šampiona sa Lionom.

Imobile je treći italijanski igrač kome je ovo pošlo za rukom. Prvi je to učinio Luka Toni, koji je u sezoni 2005/2006. postigao 31 gol za Fiorentinu, a u narednoj je titula pripala legendarnom Frančesku Totiju, strelcu 26 prvenstvenih golova za Romu u sezoni 2006/2007.

Izabrane vesti

Lionel Mesi je bio najbolji strelac Evrope u protekle tri sezone, a prethodno je ovo laskavo priznanje poneo Luis Suarez. Imobile bi večeras u Napulju mogao da pojuri rekord svih vremena Serije A, koji je 2016. godine postavio tadašnji napadač Napolija Gonzalo Iguain sa 36 postignutih golova.

Inače, među prvih deset strelaca Evrope se pored Imobilea, Levandovskog i trećeplasiranog Ronalda nalaze i Timo Verner (Lajpcig, 28 golova), Lionel Mesi (Barselona, 25), Erling Haland (Dortmund, 29, ali 13 u nemačkoj Bundesligi), Romelu Lukaku (Inter, 23), Džejmi Vardi (Lester, 23), Žan Pjer Nsame (Jang Bojs, 30, koeficijent 1,5) i Šon Vajsman (Volfsberger, 30, koeficijent 1,5)


tagovi

Ćiro Imobile

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara