Goran Pandev (©Reuters)
Goran Pandev (©Reuters)

Grande Pandev ne razmišlja o penziji, želi da vrati Parmu u Seriju A

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.22. | 22:12

Menadžer ikone makedonskog fudbala najavio produžetak ugovora sa Mlekadžijama

Najbolji makedonski fudbaler i ikona italijanske Serije A Goran Pandev ne razmišlja o povlačenju. Iako je najavio da će mu tekuća biti poslednja sezona, Pandev, iapk, želi da zaigra još jedan ples na zelenim terenima.

Popularni Grande Pandev nije odigrao poslednji meč za Parmu ove sezone zbog povrede i nije imao priliku da se dostojanstveno oprosti od navijača Mlekadžija. Prema najavama iz Italije, njegovog menadžera Leonarda Korsija, makedonski veteran želi da ostane u Parmi još godinu dana i glavni cilj će mu biti da vrati tim u elitu.

Izabrane vesti

Lično, mislim da Pandev može mnogo da pruži timu. Želi da nastavi da igra i motivisan je, bilo bi lepo da je u celom projektu. Želja mu je da vrati Parmu u Seriju A. To bi bilo idealan završetak njegove karijere. Goran i Parma zaslužuju veliki uspeh“, rekao je Korsi u intervjuu za Parma Live.

Čuveni klub sa stadiona “Enio Tardini” trenutno je u Seriji B. Parma je ustala iz pepela nakon što je dvostruki osvajač Kupa UEFA 2015. godine proglasio bankrot i završio u Seriji D. Morala je da se vraća korak po korak do drugog ranga. Ugovor sa slavnim Mlekadžijama produžio je legendarni italijanski golman Đanluiđi Bufon. Da li je sledeći Goran Pandev?

Goran Pandev je skoro celu profesionalnu karijeru proveo u Italiji. Makedonac je 2001. prešao u Inter iz Belasice, ali je u međuvremenu završio na dve pozajmice u Speciji i Ankoni. Pandev je 2004. prešao u Lacio gde je igrao pet godina i postao legenda kluba, kao i najbolji strani strelac u istoriji kluba iz Rima sa 64 gola (rekord juri Sergej Milinković-Savić, koji je postigao 58 golova).

Najveći uspeh na klupskom nivou Pandev jepostigao kao član Intera, sa kojim je 2010. pod vođstvom Žozea Murinja osvojio čuvenu „tripletu”. Pandev je u Seriji A igrao i za Napoli i Đenovu. Kao profesionalac imao je samo jednu avanturu van Italije, i to u turskom Galatasaraju, gde je proveo godinu dana i uglavnom je bio korišćen u kup utakmicama.

Upravo ime Gorana Pandeva stoji na vrhu liste „eks-Ju“ strelaca Serije A sa 101 golom, ispred Edina Džeka sa 98, te Josipa Iličića i Mirka Vučinića sa po 96 golova.

PIŠE: Martin TANASKOVSKI


tagovi

ParmaGoran PandevSerija B

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara