Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Granitna odbrana Feirensea

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.10.20. | 11:12

Domaćin dočekuje Čaves u derbiju druge lige Portugalije. Ovaj duel biće prvi posle pandemije virusa korona kome će da prisustvuju gledaoci

Publika opet na stadionima u Portugaliji. Pandemija korona virusa ponovo uzima maha u Evropi, ali počeli su i sportski objekti da se otvaraju za gledaoce. U Nemačkoj, Rusiji, Francuskoj igra se sa navijačima, doduše u organičenom kapacitetu, a uskoro bi i u Portugaliji mogli gledaoci da se vrate.

Odloženi meč drugog kola druge lige ove zemlje, Feirense – Čaves, biće eksperimentalni. Dopušteno je 10 odsto od kapiciteta stadiona Markolino de Kastro što je oko 500 gledalaca. Biće ovo pilot projekat da tamošenje vlasti vide da li bi mogli da se otvore i ostali stadionu u ovoj državi na Pirinejskom poluostrvu.

Izabrane vesti

Ova dva tima dobro su startovala u šampionatu. Nemaju poraz posle četiri kola. Feirense ima tri trijumfa i remi, uz odličnu gol-razilku 7:1. Samo je ekipa Kasa Pija uspela da zatrese mrežu nekadašnjeg člana elite. Feirense je jedina dva boda u drugoligaškoj konkurenciji izgubio na svom terenu protiv Kovilje (0:0). Po dva gola za ekipu iz grada Feire postigli su Fabrisao Santos Simoes i Feliz Vaz. Čaves ima dva boda manje, a najbolji strelac sa dva pogotka je Žoao Baši.

Prošle sezone u Ligi Pro, oba puta je slavio Feirense. Na svom terenu sa 1:0, a u gostima sa 2:1. Poslednje četiri utakmice ekipa iz Feire nije poražena protiv današnjeg rivala.

Utakmica Feirensea i Čavesa trebalo je da se odigra prošlog meseca, ali je odložena za večeras jer je gostujući tim imao četiri zaražena člana, od toga dvojica fudbalera.

PORTUGALIJA 2 – ODLOŽENI MEČ 2. KOLO

Četvrtak

21.00: (2,10) Feirense (3,00) Čaves (3,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PortugalPortugal 2FeirenseČaves

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara