Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Granitna odbrana TSC-a ne zna za primljen gol više od sedam sati fudbala, na golu je ko? Veljko Ilić

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.09.23. | 15:53

Mladi golman predvodi defanzivu vicešampiona Srbije koja igra neverovatan fudbal ove sezone

(Dopisnik Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Mnogo je toga pozitivnog u igri Topolčana ove sezone. Prvo mesto, niz od pet pobeda i isto toliko mečeva za redom bez primljenog gola. Napad svaku utakmicu pronađe dobitnu kombinaciju, pa je tako juče Nemanja Stojić za svoj izlet u napad nagrađen golom vrednim tri boda (0:1). Izuzetan je doprinos defanzivaca TSC-a bio i prošle sezone, sem što znaju da sačuvaju svoj gol, umeju i da ugroze protivnički.

Izabrane vesti

Iskače jedna činjenica, od kako je Mateuš Saldanja zatresao mrežu Topolčana u 79. minutu derbija prvog kola, prošlo je preko sedam časova igre na terenu, pet utakmica, a mreža TSC-a je mirovala. Radnički iz Niša, Radnički iz Kragujevca, Javor, IMT i Radnik iz Surdulice nisu pronašli put do gola protiv vicešampiona Srbije.

Reči hvale zaslužuju svi članovi poslednje linije Lazetićevog tima. Od kapitena Gorana Antonića, njegovih zamenika Josipa Ćalušića i Nemanje Petrovića, pa do iskusnih Dušana Cvetinovića, Miloša Cvetkovića, novajlije Mateje Đorđevića, pomenutog Nemanje Stojića. Mladi Vukašin Krstić je najmanje dobijao šansu usled velike konkurencije i dolaska Đorđevića iz Voždovca, ali nije ispao iz planova stručnog štaba jer sledi dugačka sezona. Tu je i Jovan Vlalukin, za sada kao B opcija na desnom boku.

Vredi ipak izdvojiti čuvara mreže Topolčana, koji je doživeo neverovatan uspon kroz samo godinu dana. Iz omladinskog pogona je Veljko Ilić uleteo među stative, i kroz svaku utakmicu je samo rastao. Stigao je i poziv Orlova, mada će debi morati da sačeka. Nije ostavio loš utisak izdanak Zvezdine fudbalske škole ni protiv Brage, jeste bio visok rezultat (0:3) ali je delovao jako sigurno, stabilno, komandovao svojim saigračima gde i kako.

"Kompletna ekipa mi je dosta pomogla u tome, svi smo zaslužni za to, i držaćemo to dok god možemo", skroman je ipak Ilić.

Kada se lomilo u utakmicama Mozzart Bet Superlige opet se isticao Veljko Ilić. Dva puta su Topolčani slavili kod kuće minimalcima (Radnički Kragujevac i IMT po 1:0), i uvek je Ilić imao po koju zapaženu intervenciju. I njemu sigurno imponuje kada zna da je i lično dao doprinos rezultatima svog tima, kao i liderskoj poziciji na tabeli. Ne preostaje ništa drugo mladom golmanu nego da uživa. Šta reći za čuvara mreže koji je rođen 2003. godine a tek sledi otimanje za njegov potpis, jer se uveliko raspituju za usluge mladog reprezentativca Srbije razni evropski klubovi.

"Bolje smo ušli u ovu sezonu nego prošlu i već imamo malo više iskustva i koristili smo svoje šanse, potrudićemo se da ovako nastavimo", navodi Veljko Ilić.

A, vrhunac tek sledi. U svoju biografiju će Veljko Ilić uskoro da doda i Ligu Evrope, kada njegov TSC odmeri snage sa Vest Hemom, Frajburgom i Olimpijakosom.

"Dobili smo dobre protivnike, očekuju nas teške utakmice, ali daćemo kao i uvek sve od sebe", ističe čuvar mreže TSC-a.


tagovi

Veljko IlićTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara