Grčki novinar upozorava Olimpijakos: Pogrešili ste sa Benom, Kataijem i Zdjelarom, nemojte sa Svetom

Vreme čitanja: 1min | pon. 28.12.20. | 15:01

Prate se igre štopera Partizana u zemlji Helena

Bilo je potcenjivačkih komentara u finišu prelaznog roka, kada je na insistiranje Aleksandra Stanojevića u Humsku stigao štoper Olimpijakosa Svetozar Marković. Posle teškog perioda i manjka minuta u velikanu iz Pireja, popularni Sveta postao je jedan od najvažnijih igrača defanzivnog reda srpskog vicešampiona.

Olimpijakos ga je dao na pozajmicu Partizanu uz opciju da na kraju sezone otkupi ugovor momka rođenog 2000. godine. Pitanje je da li će to crno-beli da urade, ali igre mladog reprezentativca Srbije nisu ostale nezapažene u crveno-belom delu Atine. Novinar grčke Gazete zbog toga je upozorio ljude iz Olimpijakosa da bi mogli da naprave grešku ukoliko iz vidokruga ozbiljnih kandidata za povratak izostave Markovića.

Izabrane vesti

„Olimpijakos je napravio mnogo lepih stvari sa igračima koji su slati na pozajmicu. Mitroglu je godinu dana igrao za Atromitos i Panionios. Buhalakis je bio u Notingemu, Cimikas se ustalio u Holandiji i Danskoj. Međutim, Olimpijakos nije na pravi način, igrački i ekonomski, koristio brojne igrače koje je slao na pozajmicu. Takvi su, između ostalih El Fardu Ben, Zdjelar, pa čak i Katai. O Joanidisu iz Apoela da ne govorimo“, piše u autorskom tekstu Gazete.

Navodi se da je, prema brojnim aneketama, Svetozar Marković jedan od najboljih štopera u srpskoj ligi. I da ga je javno pohvalio trener crno-belih Aleksandar Stanojević, rečima da je uz Holandera od novajlija dao najveći doprinos dobrim rezultatima u drugom delu sezone. 


tagovi

Svetozar Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara