Grejem Poter (©Reuters)
Grejem Poter (©Reuters)

Grejem Poter o životu kao trener Čelsija: Porodica mnogo pati, kritike utiču na mentalno zdravlje

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.02.23. | 17:02

Engleski stručnjak iskreno o onom što ga je snašlo po dolasku na Stamford Bridž

Svako ko je u životu imao priliku da bude igrač i zatim uđe u trenerske vode reći će vam da je ovaj drugi život daleko komplikovaniji i stresniji.

Nivo stresa, naravno, varira od toga na kojem nivou radiš. Grejem Poter jedan je od trenera koji sada najbolje zna koliko je nivo stresa veći kada iz osrednjeg Brajtona pređeš u top klub kakav je nesumnjivo Čelsi, bez obzira na haos u kojem se nalazi od kraja ere Romana Abramoviča i pogotovo sada sa dolaskom Toda Bolija.

Izabrane vesti

Plavci se nalaze u slobodnom padu. Dobili su samo dve od poslednjih 14 utakmica u svim takmičenjima, u zaostatku su gol za Dortmundom pred revanš osmine finala Lige šampiona, a nakon poraza od Sautemptona kod kuće prošlog vikenda imaju čak 11 bodova zaostatka za zonom Lige šampiona!

Po sopstvenom priznanju, loši rezultati i pogotovo kritike uticale su loše na njega i pogotovo njegovo mentalno zdravlje...

“Sa rezultatima kakvi jesu, morate da prihvatite kritike. To je očekivano. I pošteno. Raspoloženje je ovde uvek bilo pozitivno i puno uzajmnog poštovanja“, kaže Poter i okreće se ka onom velikom “ali“:

“Uopšte nije lako nositi se sa tim. Porodica pati, sve to utiče na mentalno zdravlje, lično mi je teško jer nikoga nije briga. Ali, tako je – kako je“.

I pored toga, Poter ne krije da ima veliku podršku vlasnika Toda Bolija i kompletne uprave, jer ga svi uveravaju da je potpisao na duge staze...

“Pričao sam sa ljudima iz uprave. Ista je situacija, kao što je dosad i bila. Uvek je bilo podrške. Navijačima je stalo, jasno mi je zašto su nervozni i uznemireni, oni to ne kriju, a mi poštujemo njihov stav. Znam da ništa što bih rekao ne može da promeni razmišljanje navijača, ali važno je da ostanu uz nas i podrže nas. Rešenje je da počnemo da pobeđujemo i nadam se da ćemo uskoro ući u tu seriju“.

Čelsi već za vikend čeka gradski derbi sa Totenhemom.



tagovi

Grejem PoterČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara