Fudbaleri Bajerna (Foto: Reuters)
Fudbaleri Bajerna (Foto: Reuters)

Greške su deo fudbala, ali se Bajernu prečesto dešavaju u poslednje vreme

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.10.22. | 02:06

Manuel Nojer i Leon Gorecka saglasni, Oliver Kan upozorava:"Ne možemo konstantno da se oslanjamo na to da će timovi ispred nas remizirati ili gubiti. Moramo da se domognemo prvog mesta što pre."

U Ligi šampiona rutina, u Bundesligi mučenje. Potpuno atipično za jednog trenera Bajerna, Julijan Nagelsman svoj posao dovodi u pitanje zbog rezultata u domaćeg prvenstvu umesto na evrosceni kakav je slučaj uglavnom bio sa stratezima minhenskog giganta prethodnih godina. Kiks za kiksom ređaju Bavarci u nemačkom šampionatu, posle devet kola već ih imaju pet i nikako da se domognu liderske pozicije.

Ne može se, istina, remi sa Dortmundom u normalnim okolnostima baš svesti pod kiks, ali ako uzmemo u obzir da je Bajern na petnaest minuta pre kraja imao dva gola prednosti, odneti bod sa Vestfalena jednak je onom protiv bilo kojeg drugog rivala.

Izabrane vesti

U Minhemu su sada već pomalo zabrinuti, jer ne dešava im se prvi put ove sezone da ispuštaju već upisanu pobedu. Protiv Štutgarta su pre mesec dana dva puta stizali do prednosti, ali im ni to nije dovoljno. Otud i očekivana frustracija kod fudbalera nemačkog šampiona.

"Teško je ovo opisati rečima. Nervira nas i uznemirava. Odigrali smo dobru utakmicu, ali nam je nedostajala odlučnost da završimo posao i odnesemo pobedu kući. To nam se prečesto dešava u poslednje vreme", rekao je Leon Gorecka posle meča.

U istom tonu govorio je i kapiten ekipe Manuel Nojer.

"Definitivno je tako bilo zbog nas, a ne zbog Borusije. Trebalo je ranije da zatvorimo utakmicu, imali smo šanse da to uradimo. Izostao je završni udarac. Greške se dešavaju u fudbalu, ali ih je u poslednje vreme bilo previše", napominje Nojer.

Prvi čovek Bajerna Oliver Kan koji je burno reagovao na drugi gol Dortmunda postignut u nadoknadi posebno je bio ljut.

"Učinili smo sve što je bilo potrebno da primimo i drugi gol. Trebalo je da odlučimo utakmicu mnogo ranije. Moramo neke situacije da odigramo na bolji način i onda će stvari biti drugačije. Borusija je bila gotovo mrtva i mi smo je vratili u život. Morao bih da idem mnogo godina unazad kako bih se setio sezone poput ove u kojoj mi uvek imamo mnogo šansi da postignemo gol, ali ne možemo da zatvorimo utakmice. Ne možemo konstantno da se oslanjamo na to da će timovi ispred nas remizirati ili gubiti. Moramo da se domognemo prvog mesta što pre."

Julijan Nagelsman, iako se već neko vreme nalazi na udaru kritika, bio je najstaloženiji posle utakmice. Mladi stručnjak čak smatra da njegov tim nije ni zaslužio da slavi u Der Klasikeru.

"Na kraju mislim da je rezultat potpuno zaslužen. Imali smo nekoliko šansi da iz tranzicije ubijemo utakmicu. Onda se nismo dobro branili i primili smo golove. Boli, naravno, ali nije nezasluženo. Morali smo da se branimo bolje u situaciji pre izjednačenja. Bila je ovo izjednačena utakmica, ali smo imali nekoliko situacija u drugom poluvremenu u kojima smo bili blizu da osiguramo pobedu", rekao je Nagelsman.


tagovi

Manuel NojerLeon GoreckaOliver KanJulijan Nagelsman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara