SPEKTAKL! Bajern sat vremena gazio Dortmund, imao 2:0, Modest u 90+5 zapalio Vestfalen (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 08.10.22. | 20:29

Apsolutni heroj rezervista Antoni Modest...

Der Klasiker - najbolje što nemački fudbal može da nam ponudi, konačno je opravdao epitet najveće utakmice Bundeslige. Posle godina maltretiranja od strane Bajerna i devet uzastopnih pobeda, Borusija se otrgla iz čeljusti surovog rivala, uspela da mu se suprotstavi i dođe do vrednog boda - 2:2!

Ovaj remi iz vizure domaćina dobija na značaju ako se zna da je šampion apsolutno kontrolisao dešavanja na terenu više od sat vremena, postigao dva gola, imao šanse makar za još toliko, da bi bukvalno u poslednjoj sekundi zahvaljujući junaku Antoniju Modestu morao da ostavi dva boda na travi Vestfalena.

Izabrane vesti

Edin Terzić je Modesta ostavio na klupi za ovu priliku. Uveo ga je kada sve izgledalo izgubljeno, u 70. minutu, pri rezultatu 0:2, a veteran mu kroz samo četiri minuta 'uzvratio ljubav'. Lepo je asistirao za mlađanog Jusufu Mukoka koji je uveo utakmicu u dramu.

Modest je igrao po tankoj žici u samom finišu, sve do tog 95. minuta nosio je breme tragičara, jer je u 83. minutu uspeo da promaši ono što su svi već videli u golu, ali onda je sve to u trenu palo u zaborav, kada se poklonio na ubačenu loptu Nika Šloterbeka.

Zvezda je Modest, jasno kao dan, svaki će reflektor noćas biti u njega uperen, međutim ništa manje zasluga za gol ide na račun pomenutog štopera Borusije koji je na čudesan način stigao loptu, uspeo da je umiri i pošalje ka doskorašnjem centarforu Kelna.

Treba istaći da je Bajern meč završio sa igračem manje pošto je Kingsli Koman u završnici zaradio drugi žuti karton kada je prekinuo kontru Milionera.

Derbi je, inače, obilovao žutim kartonima. Oba tima kombinovano zaradila su ih čak devet...

Bajern je u utakmicu ušao značajno oslabljen, bez bolesnog Tomasa Milera koji nije bio u protokolu, dok je Jozua Kimih počeo na klupi. Sadio Mane je ponovo dejstvovao po levom krilu, dok je Serž Gnabri bio najistureniji. Za razliku od susreta sa Plazenjom u Ligi šampiona Gnabri je bio potpuno odsečen i Julijan Nagelsman ga je zamio već na poluvremenu.

Dortmund je igrao bez kapitena i najvažnijeg igrača - Marka Rojsa. Osetio se njegov izostanak pre svega na pishološkom planu, dobrih šezdesetak minuta momci u žutom delovali su totalno dezorijentisano, bez ideje. Falio im je gazda na terenu, lokomotiva koja će da povuče sve ostale. I ispostavilo se da su je dobili ulaskom Modesta.

Retko smo mogli da vidimo prizor iz poslednjih nekoliko minuta utakmice, da je Bajern toliko pritisnut i sabijen u sopstvenih 30 metara. Čak je golman Majer proveo nekoliko minuta pred šesnaestercem gostiju.

Hrabrost Terzića na kraju se isplatila. Kada je izveo štopera Humelsa i ubacio krilnog napadača Volfa, odnosno Karima Adejemija umesto zadnjeg veznog Saliha Ozdžana, mnogi su pomislili kako mreža domaćina mogla do vrha da bude napunjena, međutim slika se na terenu potpuno promenila. Džamal Musijala je na 2:0 promašio zicer i od tog momenta Bajern je počeo da gubi konce.

Nagelsman je još na poluvremenu napravio tri izmene, dok je imao kontrolu svega što se dešava. Pored slabog Gnabrija izašli su još Zabicer i Dejvis, a šansu dobili Kimih i Stanišić. Reprezentativac Kanade dobio snažan udarac kopačkom u glavu od strane Džuda Belingema, koji je u tom trenutku imao žuti karton, međutim sudija Ajtekin nije ga poslao u svlačionicu.

Džamal Musijala pružio je još jednu izvanrednu partiju. Namestio je oba gola. Prvo Gorecki, pa potom Leroju Saneu. Pamtiće se ovaj derbi i po najmlađem strelcu u Klasikerima - Mukoku. On je večeras nadmašio Larsa Rikena. Kada je postigao prvi pogodak protiv Bajerna Riken je imao 18 godina i 286 dana. Jusufa Mukoko ima samo 17 godina i 322 dana.

I dok taj prvi gol Borusije nije naročito uzbudio čelnike Bajerna u loži, onaj drugi, izjednačujući, žestoko je razljutio prvog čoveka kluba Olivera Kana. Do te mere da je treskajući se pao sa stolice...

Bavarce kroz četiri dana očekuje gostovanje Plzenju, dok Dortmund dan ranije dočekuje Sevilju i igra za siguran prolaz grupe u Ligi šampiona...

BUNDESLIGA - 9. KOLO

Petak

Hofenhajm - Verder 1:2 (1:1)

/Dabur 32 - Dukš 18, Fulkrug 87pen/

Subota

Augzburg - Volfzburg 1:1 (0:1)

/Gumni 55 - Gerhart 27/

Bohum - Ajntraht Frankfurt 3:0 (0:0)

/Hofman 71, Endika 87ag, Ferster 90+1/

Bajer Leverkuzen - Šalke 4:0 (2:0)

/Dijabi, Frimpong Dijabi 38, Frimpong 41, 53, Paulinjo 90/

Majnc - RB Lajpcig 1:1 (1:0)

/Ingvartsen 45 - Enkunku 80/

Dortmund - Bajern Minhen 2:2 (0:1)

/Mukoko 74, Modest 90+5 - Gorecka 33, Sane 53/

Nedelja

15.30: (2,10) Menhengladbah (3,50) Keln (3,80)

17.30: (3,10) Herta (3,35) Frajburg (2,45)

19.30: (2,65) Štutgart (3,10) Union Berlin (3,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Bajern
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara