Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Grifoni desetkovani pred Inter, manekeni za GG na San Paolu, Parma ne gubi u Breši

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.07.20. | 14:16

Tri zanimljiva susreta večeras u okviru Serije A

Jedna za drugom. Utakmicama Serije A skoro da nema kraja. U proteklih 15 dana, samo 17. i 10. jula nije bilo meča u najjačem rangu italijanskog prvenstva. Ekipe gotovo da nemaju vremena da se raduju ili žale, jer ekspresno sledi novi duel. Takva je situacija i pred današnje susrete u okviru 36. kola, u kojima su favoriti Parma, Inter i Napoli.

BREŠA - PARMA (17.15)

Izabrane vesti

Lavovi iz Lombardije broje poslednje sedmice u Seriji A. Očekuje ih duel sa rasterećenom Parmom, u kojem se očekuje da strateg domaćih Dijego Lopez da prostor onima koji su malo igrali u dosadašnjem delu sezone. Stefano Sabeli je suspendovan, ali se Nikolas Špalek vraća na teren. Za Brešu sigurno neće igrati ni Mario Baloteli, kao ni Bizoli, Ndoj i Skrab.

Od povrede kojom je okončana sezona napadača Parme Andreasa Kornelijusa, kormilar Krstaša Roberto D'Aversa je isprobao mnoštvo rešenja, a da pritom ne daje kontinuitet nekom od donesenih izbora. Protiv Breše se u sastav vraćaju Dejan Kuluševski i Žervinjo, ali je treća navalna opcija zagonetka. Za to mesto konkurišu Kapari i Ingleze. Juraj Kucka i Ernani nisu u najboljem redu i ne bi trebalo da budu u timu, dok je Skocarela završio sezonu.

Pogled na formu kaže da rivali ne blistaju. Parma je slavila samo jednom na osam prethodnih mečeva u šampionatu, dok je Breša na osam minulih duela poražena u šest navrata. Tradicija je na strani Krstaša, koji nisu izgubili od Lavova na sedam od osam proteklih dvoboja.

ĐENOVA - INTER (19.30)

Poništen gol posle konsultacija sa VAR-om i lep pogodak koji je rešio Derbi dela Lanterna protiv Sampdorije. To je učinak Lukasa Leragera, međutim, zaradio je Danac i žuti karton protiv Dorije koji ga stavlja van konkurencije za večerašnji susret sa Interom. To nije beznačajno odsustvo za Grifone, koji ne mogu još da računaju na Stefana Sturara i Ivana Radovanovića, dok su Valon Behrami i Frančesko Kasata neizvesni. Dosta problema za trenera Davidea Nikolu pred duel sa Interom.

Poraz Juventusa u Udinama sprečio je Bjankonere da proslave Skudeto i Inter, teoretski, može da izvrši pritisak na tim Mauricija Sarija. Da je Juve slavio, Antonio Konte bi možda večeras značajno promenio postavu. Međutim, priča je drugačija i Nerazuri jure pobedu u Liguriji. Nikolo Barela je diskvalifikovan, dok su Stefano Sensi, Matijas Vesino i Stefan de Fraj povređeni.

Biće ovo duel prilično efikasnih ekipa u poslednje vreme. Đenova je na osam od poslednjih 12 utakmica postigla dva ili više pogodaka, dok je Inter igrao 3+ na devet od 10 minulih okršaja.

NAPOLI - SASUOLO (21.45)

Eksperiment Đenara Gatuza sa Irvingom Lozanom kao lažnom devetkom nije uspeo. Napoli je poražen u prošloj rundi u Parmi, pa želi da protiv Sasuola popravi utisak. U navali se sada očekuje Arkadijuš Milik, koji je odradio suspenziju, a asistiraće mu Hoze Kaljehon i Lorenco Insinje.

Roberto De Zerbi će morati da se odrekne suspendovanog Medija Burabije, ali i Kirikeša, Defrela, Obijanga i Romanje. Domeniko Berardi, Filip Đuričić i Lukaš Haraslin trebalo bi da se čine ofanzivnu trojku Neroverdija.

Sasuolo je u poslednje vreme "maneken" za igru GG, pošto je 10 njegovih prethodnih susreta završeno golom na obe strane. Isto bi moglo da se kaže i za Partenopejce, čijih su 10 od 11 minulih okršaja okončani tako što su se mreže tresle na obe strane. Na sedam vezanih domaćinstava na San Paolu zabeležen je GG.  

SERIJA A - 36. KOLO

Petak

Milan – Atalanta 1:1 (1:1)

/Čalhanoglu 14 – Zapata 34/

Subota

17.15: (4,00) Breša (3,60) Parma (1,90)

19.30: (5,60) Đenova (4,00) Inter (1,60)

21.45: (1,60) Napoli (4,00) Sasuolo (5,60)

Nedelja

17.15: (2,55) Bolonja (3,40) Leće (2,70)

19.30: (3,50) Verona (3,45) Lacio (2,10)

19.30: (3,80) Kaljari (3,45) Udineze (2,00)

19.30: (1,65) Roma (4,00) Fjorentina (5,10)

19.30: (6,00) SPAL (4,10) Torino (1,55)

21.45: (1,28) Juventus (6,00) Sampdorija (9,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

InterNapoliParmasasuoloBrešaĐenova

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara