Leon Bejli (Reuters)
Leon Bejli (Reuters)

Griliš odlazi, Vila ima para za luksuzan šoping: Leverkuzen prihvatio 35.000.000 za Bejlija

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.07.21. | 17:23

Pre nedelju dana Farmaceuti su odbili prvu ponudu birmingemskog kluba od 29.000.000 evra

Džek Griliš izvesno odlazi iz Aston Vile čija će kasa biti punija za faraonskih 120.000.000 evra. Birmingemski klub će teško nadomestiti kvalitet engleskog reprezentativca, ali će ako ništa drugo imati ogoroman novac za manevar kojim će to pokušati. Svesna činjenice da je uskoro čeka ozbiljna finansijska injekcija Vili nije bio problem da pojača ponudu za Leverkuzenovog Leona Bejlija, a na 35.000.000 evra (kako tvrdi ugledni Atletik) Farmaceuti nisu ostali imuni.

Pre nedelju dana bundesligaš je odbio 29.000.000 evra, ali je Vila odlučila da ovog leta, posle rekordera Emilijana Bundije (38.400.000), napravi i drugu najveću kupovinu u istoriji kluba. Od njenog ozvaničenja dele nas lični uslovi koji traba da budu utanačeni sa krilnim napadačem, odnosno lekarski pregledi.

Izabrane vesti

Jamajčanin će na listi najskupljih pojačanja Vile preskočiti trenutno drugoplasiranog Olija Votkinsa koji je pre godinu dana stigao za 34.000.000 evra i ekspresno počeo da se isplaćuje. Čelnici kluba sa Vila parka, kao i trener Din Smit veruju da će njegovim stopama krenuti kako Buendija, tako i Bejli.

Od 23-godišnjaka se očekuje da unapredi ekipu napadačkom oštrinom, mada pored brzine i osećaja za gol, učinak od devet pogodaka i devet asistencija iz prošle sezone Bundeslige nagoveštava da podjednako dobro može i da pakuje golove saigračima. Doduše, primarni plejmejker biće Buendija.

Sa ovim transferom Vilini rashodi ovog leta biće blizu 75.000.000 evra, ali ne deluje da će se tu zaustaviti. Moraju u klubu da budu obazrivi i pametno planiraju buduće kupovine kako ih ne bi zadesila sudbina Totenhema kada je 100.000.000 od prodaje Gereta Bejla potrošeno na sedmoricu fudbalera (Roberto Soldado, Kristijan Eriksen, Etijen Kapu, Vlad Kirikeš, Paulinjo, Erik Lamela, Naser Čadli), od kojih niko osim Eriksena nije ostavio ozbiljniji trag u klubu.


tagovi

Aston VilaLeon BejliBajer Leverkuzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara