Alehandro Grimaldo (©Reuters)
Alehandro Grimaldo (©Reuters)

Grimaldo sve bliži odlasku iz Benfike, Ristić se nada šansi

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.01.23. | 14:51

Trener lisabonskih Orlova Rodžer Šmit pred meč sa Fereirom (četvrtak, 21.15) priznao da će teško da zadrži svog glavnog levog beka

Kada je Mihailo Ristić prošlog leta potpisao za Benfiku, iz portugalskog prvoligaša su mu poručili da će prodati Alehandra Grimalda. Španski levi bek ipak nije napravio transfer u tom prelaznom roku, a njegova situacija je nerazjašnjena i ovog januara. O tome je pričao i Rodžer Šmit, strateg lisabonskih Orlova pred utakmicu sa Fereirom (četvrtak, 21.15) u 20. kolu Primeire.

Grimaldo je u međuvremenu tokom 2022. godine postao Šmitov ljubimac. Kada god bi 27-godišnji Španac bio zdrav, bio bi na terenu. U takvim okolnostima, Ristić je sakupio samo 183 minuta igre, što ga je naposletku koštalo nastupa na Mundijalu u Kataru.

Izabrane vesti

Ne bi verovatno uprava ni dovodila Ristića, da Grimaldu ne ističe ugovor na kraju sezone. Suštinski, Španac već sada može da potpiše predugovor sa kime kod želi, pa da od leta bez obeštećenja promeni sredinu. S obzirom na to da mu je tržišna vrednost 20.000.000 evra, a sve drži u svojim rukama, Grimaldo pokušava da izdejstvuje sebi najbolji mogući ugovor. Posao karijere.

Španski mediji tvrde, za njegovo zdravlje se kod menadžera raspituju i matična Barselona i Real Madrid. Za sada, samo je Benfika probala da pregovara, ponudila mu je novi ugovor, ali ti uslovi nisu ni izbliza zadovoljili defanzivca. On ne žuri, ali Benfici nije svejedno.

21.15: (14,0) Fereira (6,75) Benfika (1,20)

I baš zbog tog nerazjašnjenog statusa ni Ristić još nije jasno zatražio transfer, iako je poslednje četiri utakmice Primeire gledao sa tribina. Mala je verovatnoća da se nađe u timu i za duel sa Fereirom, ali ako Benfika na kraju ovog januara ipak proda Grimalda, kako bi uzela bilo kakvo obeštećenje, izbiće u prvi plan.

Naravno da je teška situacija. Grimaldo je top igrač koji na leto postaje slobodan. To je komlikovana situacija za bilo koji klub da se nađe u njoj. Nama je Grimaldo ključan igrač, u sjajnoj je formi, motivisan je i voljan da radi. Tokom svih 90 minuta jednako je posvećen i napadima i odbrani. Klub pokušava da ga zadrži, ja takođe želim da nastavim da sarađujem sa njim, ali sam realista i znam kako fudbal funkcioniše. Njegovu odluku moram da poštujem. Nadam se da će ostati, ali ako i potpiše sa nekime predugovor, siguran sam da će do kraja sezone da pruža 100 odsto u dresu Benfike“, kazao je Šmit.

Grimaldo je ove sezone odigrao 32 meča, postigao četiri pogotka i zabeležio sedam asistencija. Sjajan je bio i u Ligi šampiona, gde je imao po dva gola i asistencije. Za levog beka, statistika je krajnje neverovatna. U takvoj situaciji, Ristić je morao da prihvati život u senci. Ipak, i za njega će u nekom momentu doći vedriji dani, pa će dobiti šansu da pokaže koliko zaista vredi.

---------------

Sve utakmice portugalske Primeire ove sezone možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------

PRIMEIRA – 20. KOLO

Četvrtak

21.15: (14,0) Fereira (6,75) Benfika (1,20)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rodžer ŠmitAlehandro GrimaldoAleks GrimaldoMihailo RistićBenfikaPortugal 1Pasoš Fereira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara