Marko Grujić u duelu sa Granitom Džakom (©Reuters)
Marko Grujić u duelu sa Granitom Džakom (©Reuters)

Grujić ponovo zablistao, Leno poslao Arsenal u četvrtfinale

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.10.20. | 22:52

Tobdžije eliminisale Liverpul posle boljeg izvođenja jedanaesteraca

Ekspresno se Arsenal osvetio Liverpulu. Svega tri dana nakon što je ubedljivo poražen na Enfildu, londonski tim je na istom mestu eliminisao šampiona Engleske iz Liga kupa. Jirgen Klop i Mikel Arteta znatno su izmenili sastave u odnosu na ligaški duel, a u takvoj situaciji bolje su se snašli izabranici španskog stručnjaka, istina, tek posle penal serije - 0:0 (penalima 5:4).

Marko Grujić ponovo je dobio priliku od samog starta i možemo reći da je u potpunosti iskoristio, iako nije postigao gol, kakav je slučaj bio protiv Linkolna u prethodnom kolu. A, bio je blizu, i to u dva navrata. U razmaku od svega tri minuta, nekadašnji vezista Crvene zvezde je dva puta naterao Bernda Lena da se izvija do kraja. Na isteku sat vremena igre precizno je gađao donji ugao Arsenalovog gola, u 63. pretio glavom nakon kornera, ali je rezultat u oba navrata ostao nepromenjen zahvaljujući sjajnim paradama nemačkog čuvara mreže.

Izabrane vesti

Nije se Grujić isticao samo u poslednjoj trećini terena. Tokom čitave utakmice je delovao sigurno sa loptom u nogama, a stručnjaci na Ostrvu izbrojali su da je imao 95 odsto tačnih dodavanja u prvom poluvremenu (21/22). Njegova predstava oduševila je i navijače Redsa, a novinar Bilda Jan Age Fjortoft istakao je da će zainteresovani nemački klubovi od večeras još teže dobiti Grujića na pozajmicu.

No, vratimo se na utakmicu. Liverpul je baš kao i pre tri dana u ligaškom susretu kontrolisao meč, držao loptu u posedu, stvorio znatno veći broj šansi, ali za razliku od prethodnog nije uspeo da pronađe put do Lenovog gola, zboh čega se pristupilo jedanaestercima. Tamo je Arsenalova jedinica još jednom zablistala. Skinuo je Leno prv o udarac Divoku Origiju, potom i Hariju Vilsonu, na drugoj strani je neprecizan bio samo Mohamed Elneni, da bi Džozef Vilok pogodio odlučujući jedanaesterac i lansirao Arsenal u četvrtfinale.

Nešto ranije odigrana su još dva meča u okviru osmine finala Liga kupa. Zanimljivo, oba premijerligaša poražena su od članova Čempionšipa.Brentford se ubedljivim trijumfom (3:0) revanširao Fulamu za poraz u finalu plej-ofa za ulazak u Premijer ligu, a posebno se istakao Said Benrama sa dva pogotka, od kojih je drugi bio posebno efektan.

U drugom meču Stouk je minimalcem slavio protiv Aston Vile (1:0). Din Smit je odlučio da odmori prvotimce i priliku ukaže fudbalerima koji su imali manju minutažu i zbog svoje odluke platio ceh eliminacijom. 

LIGA KUP ENGLESKE, OSMINA FINALA (JEDNA UTAKMICA)

Utorak

Totenhem - Čelsi 2:1 p.p. (1:1, 0:1)

/Lamela 83 - Verner 19/

Sreda

Njuport - Njukasl 1:2 p.p. (1:1, 1:0)

/Abrahams 5 - Šelvi 87/

Barnli - Mančester Siti 0:3 (0:1)

/Sterling 35, 49, Tores 65/

Brajton - Mančester Junajted 0:3 (0:1)

/Mektominej 44, Mata 73, Pogba 80/

Everton - Vest Hem 4:1 (1:0)

/Kalvert Levin 11, 78, 84, Rišarlison 56 - Snodgras 46/

Četvrtak

Brentford - Fulam 3:0 (1:0)

/Fors 37, Benrama 62, 77/

Aston Vila - Stouk 0:1 (0:1)

/Vouks 26/

Liverpul - Arsenal 0:0 (0:0) penalima 4:5


tagovi

Karabao kupLiga kup EngleskeLiverpulArsenalMarko Grujić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara