Ilkaj Gundogan (©Reuters)
Ilkaj Gundogan (©Reuters)

Gundoganovi menadžeri započeli pregovore sa Barselonom

Vreme čitanja: 1min | čet. 16.02.23. | 15:44

Iskusni vezista na leto postaje slobodan

Slobodni igrači, ili oni u poslednjoj godini ugovora, osladili su se Barseloni. Među onima koji bi po tom principu - kao slobodan - narednog leta mogli da stignu na Kamp Nou je Ilkaj Gundogan. Reprezentativac Nemačke već neko vreme dovodi se u vezu sa Kataloncima, a po informacijama novinara Herarda Romera, na kog se pozivaju vodeći sportski portali u Španiji, zastupnici iskusnog veziste iz menadžerske agencije Kin parnters već su počeli pregovore sa direktorima Barse.

Gundogan je od 2016. u Mančester Sitiju, kada je stigao iz Borusije Dortmund za 27.000.000 evra i jedan je od igrača u kog Pep Gvardiola ima najveće poverenje. Ipak, činjenica da na Etihadu nema naznaka da će 32-godišnjem Nemcu biti ponuđen novi ugovor, nagoveštava rastanak po završetku sezone. Navodno i sam Gundogan ne insistira na ostanku, jer želi novi izazov u finišu igračke karijere.

Izabrane vesti

U Barseloni ga vide kao odlično rešenje za naslednika Serhija Busketsa, mada i kapiten Blaugrane još nije prelomio da li će napustiti Nou Kamp posle 18 godina ili ostati još jednu sezonu.

S obzirom na to da je Gundoganova godišnja plata u Sitiju oko 12.000.000 evra neto, u slučaju da prihvati poziv Katalonaca verovatno bi morao da pristane na određeno smanjenje, jer veću zaradu od pomenute u Barsi trenutno imaju samo Robert Levandovski i Frenki de Jong.



tagovi

Ilkaj GundoganBarselonaMančester Siti

Obaveštavaj me

Barselona
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara