Gužva, gužva! Seferović pogurao Švajcarce, biće tesno do samog kraja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.10.19. | 22:41

Švajcarska je sada na 11 bodova iz šest utakmica, Danska ima 12, dok i Irska ima 12 ali uz meč više u odnosu na dva takmaca

Gužva, gužva! Tako može da se opiše sanje u grupi D kvalifkacija za Evropsko prvenstvo. Švajcarska je dočekala Irsku i pobedom značajno zakomplikovala stvari da je jednostavno nemoguće znati koje dve ekipe će zauzeti pozicije jedan i dva. Da je Irska kojim slučajem večeras pobedila dosta toga bi bilo rešeno, ali ovako... Sve je moguće.

Švajcarci su igrali pod velikim pritiskom i uspeli su da slave najviše zahvaljujući golom Harisa Seferovića koji je pao u 16. minutu - 2:0 (1:0). Dobio je ubojiti fudbaler loptu i onda levicom šutirao kroz noge protivničkog odbrambenog igrača, tik uz stativu, sasvim dovoljno da Švajcarska dođe do prednosti od 1:0. 

Izabrane vesti

Mogao je domaćin malo da odahne i zaigra za nijansu opuštenije...

Drugi vrlo bitan detalj sa ove utakmice bio je 76. minut. Posle igranja rukom Šejmus Kolmen je dobio drugi žuti karton, a Rikardo Rodrigez je imao priliku da sa bele tačke reši sve dileme.

I da sve bude interesantnije i uzbudljivije - nije pogodio!

To je dalo šansu Ircima da možda probaju sa igračem manje da dođu barem do boda, međutim u takvim okolnostima to nije bilo baš realno, a na kraju je domaćin posle autogola Dafija slavio sa 2:0. Sve je to dovelo do situacije da Švajcarska posle šest utakmica ima 11 bodova, da Danska posle šest mečeva ima 12, a Irska takođe 12, ali posle sedam odigranih utakmica. Ukupno će svaka reprezentacija odigrati osam, što znači da tek slede ona najveća uzbuđenja.

Švajcarci konkretno imaju Gruziju kod kuće i Gibraltar u gostima, tako da lako mogu do šest bodova. A onda ni Irci ni Danci više nisu ni izbliza sigurni.

Kada smo kod Gibraltara, taj tim je bio blizu da osvoji prvi bod u kvalifikacijama, ali je Gruzija ipak uspela da u finišu dobije sa 3:2 (2:0) i na taj način dođe do celog plena.

GRUPA D

Utorak

Švajcarska - Republika Irska 2:0 (1:0)
/Seferović 16, Dafi 90+3ag/
 
Gibraltar - Gruzija 2:3 (0:2)
/Kaskijaro 66, Čipolina 74 - Karaišvili 10, Kankava 21, Kvilitaja 84/


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara