Erhan Mašović (©Reuters)
Erhan Mašović (©Reuters)

Gužva u redu za Mašovića: Imaju li Torino, VBA, Monca, Anderleht, Kopenhagen i Gent između četiri i pet miliona evra?

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.06.23. | 13:25

Srpski reprezentativac na ceni

Bohum je senzacionalno uspeo da opstane u Bundesligi prošle sezone, a jedan od ključnih faktora u uspešnoj kampanji bio je učinak srpskog reprezentativca Erhana Mašovića. Nezamenjiva defanzivna opcija trenera Plavaca Tomasa Leča odigrala je ukupno 29 utakmica i postigla čak četiri gola, skrenuvši pažnju brojnih evropskih klubova.

Nemački SPORT1 piše da je za Mašovića zainteresovano šest ekipa, i da je reč o Torinu, Vest Bromviču, Monci, Anderlehtu, Kopenhagenu i Gentu. Dostignuća 24-godišnjaka su očigledno zapažena, a po svoj prilici sloboda Novopazarca neće biti previše jeftina. Mašović je pod ugovorom sa Bohumom do 2025. godine, i prema procenama za potencijalni transfer interesenti bi trebalo da na sto stave između četiri i pet miliona evra.

Izabrane vesti

S druge strane, tim iz Severne Rajne-Vestfalije nema jasan interes da se odrekne centralnog defanzivca. Dvojica štopera Dominik Hajnc i Kevin Šloterbek napustili su Bohum i prešli u Union Berlin, odnosno Frajburg, Vasiliosu Lampropulosu nije produžen ugovor, a obaveza ističe i defanzivcu Ivanu Ordecu koji je na pozajmici iz moskovskog Dinama, sa kojim bi Bohum želeo da obnovi saradnju.

Utorak, 20.45: (6,75) Bugarska (4,00) Srbija (1,53)

Mašović je profesionalnu karijeru počeo u Čukaričkom, nastavio je u Klub Brižu, odakle je išao na pozajmice u slovački Trenčin i danski Horsens, pre nego što se skrasio u Bohumu. Trenutno se defanzivac nalazi u taboru reprezentacije Srbije, odigrao je u petak prijateljski meč sa Jordanom (3:2) u Beču, i u kombinaciji je za kvalifikacioni okršaj za Evropsko prvenstvo u Razgradu sa Bugarskom predstojećeg utorka.



tagovi

Erhan MašovićBohum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara