Gvardiola i Zinčenko (© Reuters)
Gvardiola i Zinčenko (© Reuters)

Gvardiola: Gospodine Zinčenko, četiri trofeja su utopija

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.03.21. | 11:02

Trener Sitija uzdržan povodom mogućnosti da njegov tim osvoji sve što je na talonu ove sezone

Cakle se oči navijačima Mančester Sitija. Vide i igrači šansu da uđu u istoriju. A trener ih opominje da se ne zanose.

Na mogućnost da Građani postanu prvi tim u istoriji britanskog fudbala koji je osvojio četiri najvažnija pehara iste sezone, Pep Gvardiola odmahuje rukom i istom, kao učitelj kad želi da ukori đaka, udara po pristima svakog ko pogleda ka završnici takmičarskog ciklusa.

Izabrane vesti

Povod za reakciju Katalonca je izjava Aleksandra Zinčenka kojom je najavio da bi Mančester Siti mogao da osvoji četiri pehara ovog proleća.

Vidim glad u očima saigrača dok sedimo u svlačionici. Svi su željni trofeja. Hoće ih svako od nas. Naredna dva meseca su možda i najvažnija u karijerama, posebno za Serhija Aguera i Fernandinja, koji su po deset godina u klubu, zaslužuju da osvajaju trofeje, pokušaćemo da ih obradujemo. Kao što je uradio Bajern prošle sezone kad je osvojio sve ili kad je Pep sa Barselonom uzeo sve što je bilo na talonu u takmičarskoj 2008/09. Moguće je! Imamo neverovatnu ekipu, najbolje fudbalere na svetu. Zašto da ne?“, zapitao se Ukrajinac.

LIGA ŠAMPIONA, 21.00: (1,25) Mančester Siti (6,50) Borusija Menhengladbah (10,00)

Što je i logično ako se pogleda Sitijevo prolazno vreme. Lider je Premijer lige sa 14 bodova viška u odnosu na gradskog rivala Junajted, narednog meseca igraće finale Liga kupa sa Totenhemom, za vikend ga čeka gostovanje Evertonu u četvrtfinalu Liga kupa, dok bi večeras u Budimpešti trebalo da overi plasman u četvrtfinale Lige šampiona, pošto ima prednost od 2:0 nad Borusijom iz Menhengladbaha. Pritom, igra ubedljvo, deluje moćno, ali tek su prošle dve trećine sezone.

„Stariji sam od gospodina Zinčenka. Iskusniji, svakako. Nisam saglasan sa njim. Aleksandar bi trebalo da brine samo o tome kako da odigra što kvalitetnije. To je njegov jedini zadatak. A četiri trofeja u istoj sezoni su utopija. Nikad se pre nije desilo, niti verujem da će se ikad desiti“, oprezan je Pep Gvardiola.

U pravu je. Ako se gledaju najvažniji trofeji. Primera radi, Mančester junajted je 1999. osvojio triplu krunu (Premijer liga, Liga šampiona, FA kup), ali ne i Liga kup. Liverpul je skupio pet pehara 2001. godine (UEFA kup, FA kup, Liga kup, Komjuniti šild, Superkup Evrope), izostala je titula, a i Ligu šampiona. Arsenal i Čelsi nisu bili ni blizu. Siti je u prilici da ih nadmaši.

Gledamo samo prvi naredni susret. To je revanš sa Borusijom Menhengladbah, posle toga gostovanje na Godison parku, pa obaveza reprezentacije. Priželjkujem da mi se igrači iz državnih timova vrate zdravi, jer nas posle toga očekuju važne utakmice“.

Gvaridola je zasad osvojio osam trofeja sa Mančester Sitijem. Zna kako se to radi, ali zna i koliko je posao zahtevan.

„Igrači moraju da se nose sa pritiskom. Da budu svesni saznanja da nije lepo izgubiti utakmicu kad si član Mančester Sitija. Moramo da dobijamo, iznova i iznova. Ne znam za šta će nam to biti dovoljno na kraju sezone. Od prvog dana smo se postavili tako da razmišljamo samo kako da dobijemo prvog narednog rivala. Tako da me sad zanima samo Borusija“, dodao je Pep Gvardiola.


tagovi

Aleksandar ZinčenkoPep Gvardiola

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara