Gvardiola konačno upecao Kovačića, Čelsi povratio uloženo

Vreme čitanja: 1min | pet. 16.06.23. | 12:33

Posao će biti ozvaničen nakon reprezentativne pauze...

Džud Belingem bio je nemoguća misija za Pepa Gvardiolu i Mančester Siti. Nepunih 48 sati nakon što je Real Madrid ozvaničio veliki trijumf na fudbalskoj pijaci i kupovinu jednog od najboljih mladih igrača današnjice, Građani su uspeli u nameri da privole svoj drugi pik. Kako javljaju mediji sa Ostrva postignut je konačni dogovor između Sitija i Matea Kovačića (29).

Igrač već neko vreme ima usmeni dogovor sa Gvardiolom, oko ličnih uslova nije bilo nikakvih problema, a sada je definitivno rešeno i pitanje obeštećenja za Čelsi. Ono će iznositi 40.000.000 evra.

Izabrane vesti

Dve strane utanačile su sve u poslednja dva-tri dana, ostaje samo da se usaglasi koliko će novi prvak Evrope platiti u prvoj tranši, pošto je to Plavcima izuzetno važno zbog regulisanja knjiga i finansijskog fer-pleja.

Kako navode kolege iz Engleske Čelsi do kraja meseca mora od transfera da inkasira više od 100.000.000 evra kako ne bi kažnjen i kako bi mogao neometano da nastavi da posluje na tržištu.

Kovačić je već dugo velika želja Pepa Gvardiola. Španac ga je želeo i 2018, kada je ovaj iz Reala prelazio u Čelsi (za 45.000.000). Sada je konačno uspeo da ga 'upeca', godinu dana pre isteka ugovora sa klubom iz Londona.

Hrvat je na Stamford Bridžu osvojio Ligu šampiona, Superkup Evrope, FIFA klupsko prvenstvo sveta i Ligu Evrope.


tagovi

Mateo KovačićLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Man. Siti
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara