Gvardiola i Klop (©Reuters)
Gvardiola i Klop (©Reuters)

Gvardiola menja devetoricu startera sa Molinoa, Žota debituje za Liverpul

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.09.20. | 15:36

Španac primoran da značajno promeni sastav za meč sa Bornmutom

Retki su bili momenti kada je roster Mančester Sitija bio limitiran u poslednjih desetak godina. Međutim, na startu ove sezone se na povrede “nakalemio” i korona virus, te su Građani na premijeri prvenstva protiv Vulverhemptona odigrali bez nekolicine bitnih igrača.

Zbog toga je trener mančesterskog tima Pep Gvardiola nakon pobede nad Vulvsima najavio da će se za meč sa Bornmutom (20.45) u trećoj rundi Liga kupa osloniti na igrače iz omladinskog pogona.

Izabrane vesti

Iako će rotiranje dodatno otežati Sitiju u nameri da po četvrti uzastopni put osvoji popularni Karabao kup, čime bi izjednačio dosadašnji rekord, činjenica je da španski stručnjak čini rezonski potez time što fokus stavlja na Premijer ligu, dok istovremeno pruža šansu mladim igračima.

Lokalni Mančester Ivning Njuz čak prognozira šestoricu produkata Sitijeve akademije u prvih 11, među kojima je i Fil Foden, mada je reprezentativac Engleske već duže vreme u prvom timu.

Pored njega, u startnoj postavi bi mogli da se nađu još i Adrijan Bernabe, Lijam Delap, Tomas Dojl, koji su ostali na klupi za rezerve protiv Vulvsa, ali i Tejlor Harvud-Belis, pa i novajlija Feran Tores. Dakle, u poređenju sa utakmicom na Molinou – tek dvojica istih fudbalera, Natan Ake i pomenuti Foden.

Svoj meč trećeg kola večeras igra i Liverpul na gostovanju Linkolnu (20.45). Jirgena Klopa takođe muče povrede, posebno u defanzivi, zbog čega bi Fabinjo ponovo mogao da zaigra na poziciji štopera, i to u paru sa Virdžilom van Dajkom, iako postoji šansa da i 18-godišnji Sep van den Berg “uleti” umesto sunarodnika. Samo nekoliko dana od potpisa za šampiona Engleske, debi bi mogao da upiše i Diogo Žota, ali u Konstantinos Cimikas, koji je igrao na pripremnim mečevima, ali ne i zvaničnim.  

Kapiten tima Džordan Henderson propustiće meč kako bi se u potpunosti oporavio za prvenstveni meč sa Arsenalom za vikend, te će umesto njega svoje mesto u manevru dobiti i talentovani Kurtis Džouns.

Četvrtoligaš će imati priliku da po prvi put u istoriji odmeri snage sa šampionom Evrope. U Ligi 2 je krenuo odlično, nakon dva kola ima stopostotan učinak, baš kao i Liverpul.

LIGA KUP - 3. KOLO

Utorak

Lejton Orijent – Totenhem, odloženo

Njuport - Votford 3:1 (2:0)

Vest Bromvič – Brentford 2:2 (0:0), penalima 4:5

Vest Hem – Hal 5:1 (2:0)

Luton - Mančester junajted 0:3 (0:1)

Sreda

Fulam - Šefild Venzdej 2:0 (2:0)

Milvol - Barnli 0:2 (0:1)

Preston - Brajton 0:2 (0:0)

Stouk - Džilingem 1:0 (1:0)

Čelsi - Barnsli 6:0 (2:0)

Flitvud - Everton 2:5 (0:2)

Lester - Arsenal 0:2 (0:0)

Morkamb - Njukasl 0:7 (0:5)

Četvrtak

20.00: (3,10) Bristol Siti (3,35) Aston Vila (2,30)

20.45: (10,0) Linkoln (6,50) Liverpul (1,25)

20.45: (1,45) Mančester Siti (4,50) Bornmut (7,00)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Karabao kupLiga kup EngleskeMančester SitiLiverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara