Joško Gvardiol i Pep Gvardiola (©Reuters)
Joško Gvardiol i Pep Gvardiola (©Reuters)

Gvardiola: Najbolji smo tim na svetu! De Brujne blizu povratka, Stounsov zglob ne izgleda dobro

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.12.23. | 01:01

Defanzivac Sitija napustio Gudison sa zaštitnom čizmom...

Mančester Siti ni ovaj Božić nije dočekao kao lider Premijer lige, niti je to postao posle pobede nad Evertonom posle preokreta, no to ni najmanje ne brine Pepa Gvardiolu. Ali, povrede unose nespokoj.

Erling Haland i Žeremi Doku su nekoliko nedelja unazad u autu, na Kevina de Brujnea mesecima ne može da se osloni, ali njegov oporavak ide u dobrom smeru i uskoro bi mogao da zaigra. Optimističan je španski strateg što se tiče povratka prvog pakera tima, ali ne i Džona Stounsa, koji se povredio na Gudisonu.

Izabrane vesti

Ipak, ako neko ima i više nego dovoljno kvalitetnih opcija u poslednjoj liniji tima i može da ne oseti izbivanje Džona Stounsa sa terena, onda je to svetski šampion. A, na činjenicu da je i tu titulu osvojio sa Građanima naročito je ponosan Pep Gvardiola.

„Mi smo svetski šampioni, najbolji tim na svetu“, vidno zadovoljan je bio Pep Gvardiola zbog trijumfa na Gudisonu i smanjenja zaostatka za vodećim timovima Premijer lige:

„Svakodnevno ću podsećati igrače da su svetski šampioni i zahtevatio od njih da zadržimo standard“.

Prisetio se i detalja sa povratnog leta iz Džede...                   

„Sećam se kad smo se iz Saudijske Arabije vraćali avionom, slušao sam igrače a da to nisu znali i počeli su da pričaju o Evertonu. Rekao sam sebi: 'Ovo je moj tim'. I bio ponosan“.

Džon Stouns pozdravlja navijače prilikom napuštanja terena (©Reuters)Džon Stouns pozdravlja navijače prilikom napuštanja terena (©Reuters)

Primoran je bio španski strateg još pre poluvremena da zameni Džona Stounsa. Šepao je defanzivac Mančester Sitija, a stadion je napustio sa zaštitnom čizmom.

Da će spisak igrača na koje ne može da računa biti uvećan potvrdio je i Pep Gvardiola.

„Ne izgleda dobro“, kratko je prozborio o stepenu povrede Džona Stounsa.

Daleko rečitiji bio je po pitanju povratka Kevina de Brujnea. Stvari se kreću u pravom smeru.

„Blizu je, ali juče je osetio zamor. Povređen je tri meseca, a ako se na snađeš dopro po povratku, možeš opet da se povrediš. Idemo korak po korak, povreda je bila ozbiljna, on trenira sa nama i uskoro će se vratiti“, poručio je trener Sitija i za kraj dodao:

„Voleo bih da bude u timu za Šefild junajted ili Hadersfild, ali ono što je važno da na duže staze bude u formi i imam ga, a ne za jednu ili dve utakmice“.



tagovi

Pep GvardiolaKevin de BrujneDžon StounsMančester SitiPremijer liga

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara