Gvardiola ne pomišlja na predaju: Nije bitno da li zaostajemo šest, osam ili 14 bodova i dalje smo fantastičan tim

Vreme čitanja: 1min | sub. 07.12.19. | 21:25

“Zadovoljan sam. Nemam za čim da žalim”, ocenio je trener Građana posle poraza u derbiju

Poraz u gradskom derbiju od Mančester Junajteda (1:2), zaostatak od 14 bodova za Liverpulom u šampionskoj trci, ali ništa ne može da pokoleba Pepa Gvardiolu.

Deluje da je Katalonac zadovoljan, uprkos krizi koja drma Građane.
"Dozvolili smo im tri ili četiri brze kontre u prvom poluvremenu, oni su to iskoristili, ali sam više nego zadovoljan našom igrom. Pritisli smo ih, stvarali šanse. Generalno, zadovoljan sam. Nemam za čim da žalim", ocenio je Gvardiola.

Izabrane vesti

Potom i posebne čestitke svom timu koji je u padu forme.
"Čestitam mojim momcima. Pokazali su da su fantastičan tim. Znam šta su ti momci i koliko vrede. Srećan sam što imam privilegiju da sarađujem sa njima. Pokušali smo sve, danas nije bio naš dan. Nažalost, kasno smo dali gol i nismo uspeli da preokrenemo", podvukao je Pep.

Za razliku od nekih ovdašnjih trenera koji se predaju posle poraza ili dva, Gvardiola ne pomišlja na kapitulaciju u borbi za titulu.
"Moramo da nastavimo da pokušavamo. Imamo još za šta da igramo. Pozicija nam je teška jer je rival u neverovatnoj seriji od 15 pobeda na 16 utakmica, ali nas to nikako ne treba da zanima. Moramo da mislimo o svakoj sledećoj utakmici. Nije bitno da li zaostajemo šest, osam ili 14 bodova, moramo da se borimo. Fantastičan smo tim", zaključio je Pep Gvardiola.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara