Pep Gvardiola (Foto: Reuters)
Pep Gvardiola (Foto: Reuters)

Gvardiola pecnuo Liverpul: Kad sam dolazio govorili su mi da za Karabao kup nikoga nije briga

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.02.24. | 17:00

Španac kao da je zaboravio da je Mančester Siti od njegovog dolaska najviše puta osvajao pomenuto takmičenje

Za nešto više od sedam i po godina koliko je na Etihadu, Pep Gvardiola je sa Mančester Sitijem osvojio sve što se moglo osvojiti. Među 16 trofeja što je doneo u vitrine engleskog kluba našla su se i četiri Karabao kupa (drugi naziv za Liga kup), ali španski trener kao da je zaboravio da je njegov tim imao najviše uspeha u pomenutom takmičenju od njegovog dolaska pre nego što je na konferenciji za medije dao izjavu kojom je izazvao burnu reakciju Liverpulovih navijača.

Fudbaleri Liverpula su u finalu Liga kupa savladali Čelsi prosle produžetaka, a trijumf iz više razloga proslavili sa velikom strašću. Prvo jer je jedan od poslednjih pod vođstvom Jirgena Klopa, drugo su do njega došli i pored ogromnih kadrovskih problema, i treće, čini se najmanje bitno, jer je bio jubilarni deseti za klub sa Enfilda u ovom takmičenju. Zbog svega pomenutog Nemac ga je najzvao 'jednim od najposebnijih trofeja' koje je osvojio u karijeri.

Izabrane vesti

Kako bilo, Gvardiola je na konferenciji izjavio kako se ranije trofej Liga kupa smatrao manje bitnim od ostalih - što doduše potvrđuje činjenica da su treneri u prošlosti izvodili promešane sastave u finalu - i time po mišljenju mnogih pokušao da umanji uspeo Crvenih.

"Sećam se, kad sam stigao Brajan Kid mi je govorio:'Karabao kup? Ne obraćaj pažnju! Razigravaj mlade igrače, nikoga nije briga…'Ser Aleks Ferguson je uvek mislio:'Nije bitno'. Pf, ne znam šta se dogodilo u poslednjih nekoliko godina. Bilo je to (utakmica Liverpula i Čelsija) kao finale nekog drugog takmičenja. To je istina, danas svaki tim igra da bi pobeđivao i zaista je teško biti tu", rekao je trener Sitija i time izazvao burnu reakciju Liverpulovih, ali i navijača drugih Sitijevih rivala na društvenim mrežama.



tagovi

Pep GvardiolaMančester SitiKarabao kupLiga kup EngleskeLiverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara