Pep Gvardiola ©Reuters
Pep Gvardiola ©Reuters

Gvardiola posle kupovine Čelsija: Neću zaboraviti kada su klubovi potpisali zahtev da budemo kažnjeni

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.02.23. | 15:11

"Titule i uspesi su sve što se računa, peti smo ili šesti po utrošenom novcu", rekao je Španac

Još jedan prelazni rok u kojem Čelsi, blago rečeno, nije štedeo, izazvao je pažnju šire javnosti, a 550.000.000 funti potrošenih na poslednje dve fudbalske pijace bilo je povod da svoj stav iznese i Pep Gvardiola.

Straeg Građana na konferenciji pred utakmicu sa Totenhemom upitan šta bi se dogodilo da je Siti potrošio više od 600.000.000 evra od početka sezone na transfere imao je spreman odgovor.

Izabrane vesti

"Znam šta bi se dogodilo. U poslednjih pet godina smo peti ili šesti po utrošenom novcu, a osvojili smo 11 trofeja. Ne tiče me se Čelsijeva transfer politika, ali je iznenađenje jer se ne radi o državnom klubu", rekao je Gvardiola i dodao:

"Neću zaboraviti da je osam ili devet klubova iz Premijer lige potpisalo pismo sa zahtevom da budemo kažnjeni".

Strateg Građana istakao je potom još jednom da su rezultati jedino merilo na kraju.

"Titule i uspesi su sve što se računa. Šta rade Čelsi, Arsenal, Liverpul i Junajted nije moja briga, postoje jasni propisi. Svi klubovi žele dobre igrače, a za to je potrebno da potroše novac, zato je tržište sada 'vau'. Realnost je da su za uspeh neophodna ulaganja. U fudbalu ne postoji stav koji je potpuno ispravan, ali se trudimo da pružimo najbolje".

Gvardiola se potom osvrnuo i na situaciju oko Žoaa Kansela koji je ove zime prešao u Bajern, a debi u minhenskom timu ukrasio je asistencijom.

"Prvo, želim mu sve najbolje. Sledeće sezone ne znam šta će se desiti. Ostvario je neverovatne brojke u poslednje dve prvenstvene trke koje smo osvojili".

Promene u sistemu igre uticale su da se promeni i status Portugalca.

"Svidelo mi se ono što sam video tokom utakmica posle Svetskog prvenstva i odlučio sam da dam veću minutažu igračima koje sam video na terenu i koji su mi se svideli. Svako ima svoj karakter i ličnost. Kanselo voli da igra, on je jedan od igrača koji najbolje trenira. On je čovek koji mora da igra da bi bio srećan, i zato smo zajedno odlučili da je najbolje da ode u Minhen. Želi da igra svaku utakmicu i nadam se da će se to desiti u Bajernu".

Uprkos činjenici da je izgubio važnog aduta na bekovskoj poziciji Gvardiola je naglasio da je zadovoljan raspoloživim snagama.

"Kada se dogodio Manuel Akanđi, u prelaznom roku sam rekao da imam osećaj da nam je potreban još jedan centralni defanzivac. Nejtan Ake je tada povređen, a pre toga i Ruben Dijaz. Imao sam osećaj i napravili smo dobar izbor. U ovom slučaju je potpuno drugačije. Sve se desilo dan-dva pre kraja prelaznog roka, zaista sam zadovoljan timom koji imamo. Bolje je imati novac u banci i da nas ne kritikuju kako trošimo previše. Možemo da izađemo na tržište i platimo ogromnu sumu novca, ali nismo želeli", rekao je strateg Sitija.


tagovi

Pep Gvardiola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara