Žaper i Mota (©AFP)
Žaper i Mota (©AFP)

Hajduk se ne šali, hoće da sruši Dinamovu imperiju: Osijeku za kapitena daje 1.000.000 i procente

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.08.23. | 11:47

Mihael Žaper pred selidbom na Poljud...

Dinamo je imao monopol u Hrvatskoj, razradio je sistem nalik onom minhenskog Bajerna u Nemačkoj. Sve što mu se svidi - pokupio bi. Nijedan igrač nije mu prolazio ispod radara, nije mu (bilo) strano da se pošteno isprsi i sa nekoliko miliona časti manje klubove. I ovoga leta je iz Lokomotive angažovao talentovanog Luku Stojkovića (stradali prednji ukršteni ligamenti), doveo na pozajmicu Lukasa Kačavendu (i on će morati na operaciju) i iz bavarskog kluba Gabrijela Vidovića, ali temelji više nisu čvrsti kao nekada.

Problema je mnogo, Lige šampiona nema, kameni temeljci u vidu Josipa Šutala, Luke Ivanušeca i Dominika Livakovića više nisu tu. Modri štucaju u šampionatu, a konkurencija se diže i preti. I dalje je štošta na strani zagrebačkog kluba, iako siuacija nije bajna, ali jaz se smanjuje. Hajduk je u ofanzivi, sve je izdašniji i u smiraj transfer pijace spremio je bombu: uzeće Osijeku kapitena Mihaela Žapera

Izabrane vesti

Hajduk se ne šali, hoće da sruši Dinamovu imperiju i napravio je dobru podlogu. U prvenstvu je golovima Rokasa Pukštasa pokorio Maksimir i tukao Rijeku na Poljudu, dobio je svih pet utakmica i odmakao je najvećem rivalu. A, takođe sprema pojačanja u svakoj liniji tima. Vezistu će dovesti iz slavonskog kluba.

Germanijak javlja da se dogodio veleobrt. Mihael Žaper bio je na korak od Samsumspora, ali su Bili sinoć pojačali ponudu. Poslali su na adresu Osijeka onu koja se ne odbija: za kapitena su ponudili 1.000.000 evra i procente od naredne prodaje.  

To je svota koja je zadovoljila Osijek, neće stajati na putu Mihaelu Žaperu da se preseli u Split. Sada je sve na defanzivnom vezisti. Kapiten na stolu ima dve ponude - od Hajduka i Turaka, međutim, hrvatski velikan ponudio mu je petogodišnji. I sva je prilika Mihael Žaper će uskoro staviti paraf na ugovor sa Majstorom s mora.


tagovi

Hajduk SplitOsijekMihael ŽaperLetnji prelazni rok 2023ex-Yu fudbalEX-YU ligeHNLHrvatska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara