Hajdukova transfer bomba za kraj – još jedan neostvareni talenat na Poljudu

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.02.21. | 18:37

Veliko pojačanje za Bile

Bio je ovo vruć zimski prelazni rok u hrvatskom fudbalu, a iznenađenje za kraj je sačuvao Hajduk od kojeg se to i nije baš očekivalo. Dok je Dinamo kupovao najbolje malde igrače HNL-a, Osijek ulagao u iskusna i jeftina pojačanja, Lokomotiva dovodila anonimuse sa svih strana sveta, a neka zvučna pojačanja ugrabili Rijeka i Istra, Hajduk se fokusirao na dovođenje nekadašnjih talenata evropskog fudbala čije se karijere nisu razvijale očekivanim tokom.

Prvi je na Poljud stigao nekadašnji Milanov omaldinac Marko Fosati, potom je stigla bivša Fulamova nada Aleks Kačaniklić, a danas je pod Marjanom odjeknulo da je opremu Bilih zadužio i kontroverzni Marko Livaja. Ovaj hrvatski napadač je stigao kao slobodan igrač pošto je prethodno raskinuo ugovor u AEK-u iz Atine.

Izabrane vesti

Livaja je rođeni Splićanin koji je ponikao u Hajduku, dogurao do prvog tima, odigrao nekoliko prijateljskih mečeva kao 16-godišnjak, ali nije upisao debi u zvaničnim duelima. Tada je kao veliki talenat otišao u milanski Inter čiji član je bio tri godine i upisao je i nekoliko mečeva za prvi tim. Bio je na pozajmicama u Luganu i Ćezeni pre nego što su ga Nerazuri prodali Atalanti. Tamo se nije proslavio zbog golova već zbog kontroverznog ponašanja. Karijera ga je dalje vodila u Rubin, Empoli, Las Palmas i AEK u kojem se konačno skrasio i počeo dobro da igra. Za prethodne dve i po godine u dresu atinskih žuto-crnih je dao 32 gola na 102 meča.

U reprezentaciji Hrvatske je upisao četiri utakmice, a za Hajduk i novog trenera Paola Tramezanija će predstavljati kapitalno pojačanje.


tagovi

Marko LivajaHajduk SplitZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara