Aleksandar Jović (©MN Press)
Aleksandar Jović (©MN Press)

Haladaš izabrao Jovića za trenera

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.06.23. | 14:53

Mađarski drugoligaš doveo na kormilo doskorašnjeg trenera mlađih kadeta selekcije Srbije

Mađarski drugoligaš Haladaš postavio je Alekandra Jovića na mesto trenera. Doskorašnji kormilar mlađih kadeta selekcije Srbije zameniće Mihala Hipa na klupi zeleno-belih, i sa klubom sa zapada zemlje dogovorio je dvogodišnju saradnju.

Joviću Mađarska nije nepoznanica, pošto je početkom ovog veka proveo tri godine u taboru Ferencvaroša.

Izabrane vesti

"Veoma sam srećan što sam uspeo da se vratim u Mađarsku kao trener, pošto sam ranije kao igrač mogao da upoznam zemlju", rekao je Aleksandar Jović.

Srbina ne čeka lak zadatak, jer Haladaš čeka na povratak u najbolje nacionalno društvo od 2019. U tek okončanoj sezoni druge lige tim iz Sombatelja bio je devetoplasiran, daleko od zone promocije.

"Veliki je izazov i čast što mogu da radim u Sombatelju. Znam da dolazim u klub sa dugom istorijom i radiću svom snagom da tim krene napred. Verujem u proaktivan napadački fudbal i voleo bih da takav stil igre primenim i u Haladašu. Poznajem ekipu, gledao sam prethodne mečeve na snimcima. Svakako mi treba kratko vreme da napravim okvir kojim možemo da primenimo ovaj stil igre", dodao je Jović.

Jović je ponikao u Crvenoj zvezdi, a igrao je za Voždovac i Čukarički, zatim je 1996. za PAOK, a potom Hanzu, Hapoel Haifu, pa opet u Nemačkoj u Ofenbahu i Karl Cajs Jeni. Usledio je dolazak u Ferencvaroš 2001. i u Fradiju je proveo tri godine, i tu se penzinisao sa 32 godine.

Sa Ferencvarošem je jednom osvojio prvenstvo i Superkup, a dva puta Kup Mađarske. Jović je nekadašnji jugoslovenski reprezentativac, koji je odigrao jedan susret protiv Argentine 1998. godine. Trenersku karijeru započeo je u Čukaričkom, a zatim je predvodio beogradski Sinđelić i slovenačku Goricu. Potom je Jović 2021. bio zadužen za razvoj talenata na Voždovcu, a februara 2022. postavljen je za selektora U19 reprezentacije Srbije, predvodivši tim sedam puta. Konačno, od leta 2022. do aprila 2023. rukovodio je U16 selekcjom Srbije - sedeći na klupi u pet mečeva.


tagovi

Aleksandar JovićMađarska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara