Haland: Pritiskaju me, došlo vreme da se stvari reše; Vacke: Mora da razume, ne možemo da čekamo maj

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.01.22. | 11:39

Dani odluke u Dortmundu...

Dve utakmice je postio pre nego što je sinoć pogodio dva puta u trijumfu nad Frajburgom - 5:1. Bili su to njegovi prvi golovi u 2022. godini. Tako je u tekućoj sezoni popravio učinak na 21 pogodak iz 18 mečeva, dok u globalu, računajući otkako je stigao na Vestfalen, ponovo ima više golova nego utakmica - 78 komada na 77 susreta.

Erling Haland (21) - po mnogima najbolji centarfor današnjice i u budućnosti prva zvezda svetskog fudbala.

Izabrane vesti

Impresivne su brojke i rekordi koje mladi Norvežanin obara iz nedelje u nedelju. Sve to dovelo ga je u situaciju da praktično može da bira gde će da nastavi karijeru. On još nije odlučio o tome, a kako je izjavio posle sinoćnje utakmice, Borusija je počela da ga pritiska.

I to ga ljuti...

"U proteklih šest meseci nisam ništa govorio iz poštovanja prema Dortundu. Ali sada su ljudi iz kluba počeli da me pritiskaju da donesem odluku", kazao je Haland u kraćem razgovoru za norvešku televiziju.

Podsetimo, čelnici Milionera govorili su poslednjih meseci da nije isključeno da bi snažni golgeter mogao da ostane još godinu dana na Vestfalenu ukoliko proceni da je to najbolje za njega. Međutim, sada je došlo vreme za definitivnu odluku. I Nemcima se žuri. Razumljivo, potrebno je krenuti u lov na njegovu zamenu ukoliko reši da ide.

Halandu to nikako ne prija...

"Pod pritiskom sam, a sve što ja želim jeste da igram fudbal. Hoću da se koncentrišem na igru, zato što sam tada najbolji. A ne kada su mi neke drugi stvari na umu. Pritiskaju me već neko vreme, očito je došlo vreme da se stvari reše. I to će se dogoditi uskoro".

Prvi čovek Borusije Hans Joahim Vacke oglasio se nedugo pošto je čuo za ove izjave:

"Uopšte ne pritiskamo Erlinga. Trenutno nema nikakvih razgovora na tu temu, tako ga da ne razumem... Naravno, mi ne možemo da čekamo maj. On kao profesionalac to mora da razume. Biće potrebno razgovarati o nekim budućim potezima. Haland je mlad momak, spontan, praštaju mu se takve stvari", poručio je Vacke.

Od sredine prošle godine govori se o izlaznoj klauzuli (oko 75.000.000 evra) koju Erling Haland navodno ima u ugovoru. Nijedna strana još nije potvrdila niti demantovala spekulacije medija.

U vezu sa Halandom najčešće se dovode Real Madrid, Mančester Junajted, Mančester Siti, Pari Sen Žermen, Barselona...



tagovi

Zimski prelazni rok 2022Erling HalandHans Joakim Vacke

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara