Haland, stvar dvojice

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.02.22. | 08:25

Real jeste u prednosti, ali Barsa ima svoje adute...

Daleko od toga da su s ludačkim finansijskim potencijalom kakav poseduju Pari Sen Žermen ili Mančester Siti autsajderi; malo je onih što bi smeli ruku u vatru da stave da momak neće završiti baš u Bajernu, mada čelnici tog kluba konstatno demantuju da ozbiljno pregovaraju njegovim predstavnicima. Međutim iz Španije stiže glas da će trka za Erlinga Halanda ipak biti vođena udvoje, te da će u njoj učestvovati po mnogima dva najveća kluba na planeti - Real Madrid i Barselona.

Ovi nagoveštaji stižu uprkos tvrdnji Havijera Tebasa (prvog čoveka tamošnjeg elitnog fudbalskog ranga) da katalonski velikan iz trenutnog ekonomskog položaja ne bi trebalo da mašta o skupocenom norveškom golgeteru, odnosno nedavnom pisaniju madridskih medija kako su Realovi ljudi pre nekoliko nedelja, u Monaku, dok su dogovarali transfer Oreljena Čuamenija, izvršili ključni uticaj na Halandovog oca i tako napravili veliku prednost u odnosu na sve ostale konkurente.

Izabrane vesti

Očekivano, svoje viđenje aktuelne situacije oko jednog od najtraženijih fudbalera na tržištu imaju i katalonski listovi, tradicionalno naklonjeni Barseloni. Sport piše, ostali prenose uz dodavanje pojedinih detalja: istina je da Barsa trenutno ne može finansijski da parira Realu, ali i te kako ima svoje adute u rukavu.

"Ishod bitke neće zavisiti samo od plate koju mu klubovi budu ponudili. Veliku ulogu imaće komisije koje bi trebalo da dobiju njegovi najbliži - otac i menadžer Mino Rajola. Dok Real ima dovoljno ekonomskih mišića da se nosi s ogromnim provizijama, druga strana će pokušati da ih parcijalizuje, predloži isplatu u ratama i tako ostane u igri kada su u pitanju najproblematičnije tačke pregovora", stoji u tekstu Sporta pod naslovom: "Haaland, es cosa de dos".

Takođe, činjenicu da Rajola ima mnogo bolje odnose sa Đoanom Laportom nego li sa Florentinom Perezom ne bi trebalo zanemariti. Baš kao ni Laportino otvoreno, jasno i glasno obećanje tokom poslednjeg sastanka klupskog Veća: "Na leto dovodim Halanda"!

Jer novi predsednik je svestan šta sledi kada se obećanje takve vrste ne ispune. A pritom izostanu najvažniji trofeji...

Barselona polako staje na noge kada su finansije u pitanju. Do leta ima još vremena da se situacija dodatno popravi, što bi za rezultat trebalo da ima bogatu ponudu za samog igrača. Sport tvrdi - 20.000.000 neto po sezoni i tako sve do 2027. godine.

"Barsa od Halanda želi da napravi najplaćenijeg igrača kluba, oko njega bi trebalo da bude izgrađen novi projekat. Nešto slično kao 2003. sa Ronaldinjom, ili 2008. sa Mesijem", objašnjava katalonski list. "Haland bi bio vođa mladog tima, najtalentovanijeg u Evropi, sa Pedrijem, Gavijem, Fatijem, Feranom Toresom... "Takvu ulogu", tvrdi dalje isti izvor, "u Real Madridu ne bi mogli da mu garantuju. Pogotovo ukoliko potpišu Kilijana Mbapea".

Još se navodi kako bi pomenuta cifra na ime godišnje plate mogla značajno da poraste u zavisnosti od marketinških akcija koje bi u potpunosti bile pod njegovim monopolom. Na taj način u najvećoj meri bila bi nadomešćena razlika između ponude i potraženje. Podsetimo, Rajola je već nagovestio da će od novih poslodavaca za svog klijenta pokušati da "izboksuje" čak 30.000.000 evra godišnje na neto nivou.

Naposletku, Barsa kao adut nudi i jedan statistički podatak: znate li čiji su igrači uzeli najviše Zlatnih lopti do sada? Tako je, Barselonini. Njih šestorica (Mesi, Stoičkov, Ronaldinjo, Rivaldo, Ronaldo i Luis Suarez stariji) imaju 12 najvećih individualnih priznanja.

A dobro je poznato šta je najveća želja Erlinga Halanda...


tagovi

Erling HalandZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara