Sofijan Bufal (©Reuters)
Sofijan Bufal (©Reuters)

Halilhodžić nadmudrio Rajevca, strela Sofijana Bufala presudila Gani (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.01.22. | 18:56

Heroj iz senke Jasin Bono

Vahid Halilhodžić nadmudrio je Milovana Rajevca u šahovskoj partiji. Ganina porozna odbrana nije odolela, popustila je u završnici i Marokanci su već posle prvog meča na pragu prolaska u narednu fazu. Dobio je Maroko derbi, pokazao je da rezultati u kvalifikacijama nisu slučajnost i da je u stanju da pobeđuje čak i kada odigra neubedljivo. Strela Sofijana Bufala u finišu susreta bila je kobna po Ganu – 1:0 (0:0).

Da li je Vahid Halilhodžić povukao pravi potez kada je iz nacionalnog tima odstranio Hakima Zijeha najbolji odgovor daće konačan rezultat na Kupu afričkih nacija. Odrekao se selektor Maroka superstara, nije se to odrazilo na kvalifikacioni ciklus, ali je u prvom meču na najvećoj smotri Crnog kontinenta i te kako njegovom timu nedostajao kreativac Zijehovog kalibra.

Izabrane vesti

U kvalifikacijama je Maroko bio strah i trepet za protivničke odbrane, sipao je golove kao od šale, poigravao se sa rivalima i punio im mrežu do vrha. Halilhodžićeva mašinerija delovala je nezaustavljivo, ali ni izbliza ubedljiva nije bila na otvaranju Kupa afričkih nacija. Nedostaja je oštrina Marokancima, nije bilo vica u igri u derbi meču Grupe C. Ipak, Marokanci su trijumfovali, bojište su napustili sa stisnutom pesnicom u vazduhu. Put je utaban, sada sledi lakši deo posla, a zasluge idu na račun Sofijana Bufala.

Nije se proslavio Vahid Halilhodžić sa taktičkim zamislima na premijeri. Ostavio je na klupi Sofijana Amrabata i Jusefa En Nesirija, i jedino je jednog od najboljih driblera iz liga petice od glavnih napadačkih štihova gurnuo od starta protiv Gane. Verovao je u Bufala, nije ga izvodio ni kada mu ništa nije polazilo za nogom – vratilo mu se u smiraj derbija.

Promešao je Zakarija Abuklal, ofanzivac AZ Alkmara, odbranu Gane. Napravio je dar-mar, ali nije uspeo da uputi udarac ili proigra saigrače u kaznenom prostoru. Ali, lopta se od Tomasa Partija (zamenio ga Ričmond Boaći u 91. minutu) odbila pravo u noge Sofijana Bufala. Vezista Anžea bio je neometan, nije se premišljao… Raspalio je i zatresao mrežu. Postigao je tek drugi gol Bufal za Maroko, ali kakav. Gol vredan uspešnog starta na Kupu afričkih nacija. I to u derbiju.

Bez pravog ozbiljnog udarca na gol bili su Marokanci do tog trenutka. Nisu se proslavili na otvaranju, a činilo se da bi i Rajevac i Halilhodžić bili zadovoljni bodom, jer bi remi obe ekipe stavi u dobru poziciju pred nastavak takmičenja i duele sa slabijim rivalima. I onda je na scenu stupio Bufal.

Malokrvno izdanje Maroka nije kaznila Gana, a za to je najzaslužniji Jasin Bono, koji je u nekoliko navrata fantastično intervenisao. U dva minita razmaka, neposredno pre pobedonosnog gola Bufala izvadio je dve lopte iz gola. Prvo je Peintsil savršeno gađao sa ruba pšesnaesterca posle povratne lopte. Tukao je pod samu prečku, a Bono je loptu izvadio vrhovima prstiju. A, potom je skinuo udarac glavom Džordana Ajua.

Gol Bufala biće tema dana u Maroku, ali heroj iz senke je Seviljin čuvar mreže Bono.

KUP AFRIČKIH NACIJA – 1. KOLO

GRUPA C

Ponedeljak

Maroko - Gana 1:0 (0:0)

/Bufal 83/

20.00: (3,60) Komorska Ostrva (3,00) Gabon (2,40)



tagovi

Kup afričkih nacijareprezentacija Ganereprezentacija MarokaVahid HalihodžićMilovan Rajevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara