Halilhodžiću otkaz pred Mundijal - ponovo!

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.04.18. | 09:40

Drugi put u karijeri...

Bosanskohercegovački trener Vahid Halilhodžić dobio je otkaz na mestu selektora Japana, samo dva meseca uoči Mundijala u Rusiji, potvrdio je Savez Zemlje izlazećeg sunca.

Mada i dalje nisu poznate okolnosti zbog kojih je Halilhodžić razrešen dužnosti, šuška se da je razlog u lošoj igri i rezultatima u prijateljskim utakmicama pred najveću svetsku fudbalsku smotru. Japan u poslednjih osam utakmica ima samo dve minimalne pobede nad objektivno slabijim selekcijama Severne Koreje i Kine, uz poraze od Brazila, Belgije, Južne Koreje i Ukrajine, uz remije sa Haitijem i Malijem.

Izabrane vesti

Ono što najviše bode oči u celoj priči jeste da se Halihodžiću po drugi put u trenerskoj karijeri dešava da mu bude uručen otkaz neposredno pre Svetskog prvenstva. Isto mu se dogodilo i četiri meseca pred Mundijal u Južnoj Africi 2010. godine, posle lošeg izdanja sa Obalom Slonovače na Kupu afričkih nacija i eliminacije u četvrtfinalu od Alžira. Eliminacija je viđena kao veliki kiks u jednoj od najjačih afričkih selekcija, zbog čega je dobio kartu u jednom smeru. 

Još se čeka zvanično objašnjenje zašto je Halilhodžić otpušten. 

Foto: Action Images


tagovi

Vahid HalihodžićRusija2018reprezentacija Japana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara