©Starsport
©Starsport

Hames Rodrigez: Želeli su me i PSŽ i Siti, ali sam izabrao slavu ispred novca

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.12.23. | 10:10

Kolumbijac se prisetio dešavanja 2014. godine kada je zablistao na SP u Brazilu

Odlične igre Hamesa Rodrigeza na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine uticale su da Kolumbijac privuče pažnju svetskog fudbalskog krema i istog leta se preseli iz Monaka u Madrid nateravši Real da plati obeštećenje od 75.000.000 evra.

Angažman fudbalera koji danas brani boje Sao Paula predstavljao je poslednji potpis u eri druge generacije Galaktikosa, međutim zvučno pojačanje tokom perioda na Santjago Bernabeu nije u potpunosti opravdalo očekivanja.

Izabrane vesti

Odlazak u Bajern na pozajmicu koja nije završena otkupom, pa prelazak u Everton kao slobodan igrač, bili su Hamesovi korakci u smeru suprotnom od onog kojim se očekivalo da će se kretati. Put je Kolumbijca potom doveo do Grčke preko Katara, a neslavni kraj epizode u Olimpijakosu pre završetka sezone uticao je da leto iza nas dočeka kao slobodan igrač.

U potrazi za fudbalskom srećom kao privremenu stanicu Rodrigez je odabrao Sao Paulo čiji dres nosi danas, ali ni povratak na južnoameričko tlo nije mu doneo mir. Dok se u brazilskoj javnosti priča o njegovoj budućnosti i pominje da je nezadovoljan statusom među Trikolorima, ofanzivac je u video intervjuu na društvenim mrežama govorio o periodu najvećeg uspona u karijeri.

"Pari Sen Žermen i Manćester Siti su me želeli tog leta. Oba tima su iznela veće ponude nego Real, ali sam želeo slavu, želeo sam Real Madrid. Real Madrid je jedinstven i neuporediv. Florentino Perez me je nazvao i u nameri da me ubedi pitao: 'Šta hoćeš, novac ili slavu?', odgovorio sam da je ono što želim slava. Odgovorio mi je: 'Pa, gotovo je'", otkrio je Rodrigez govoreći na striming platformi Tvič.

Kolumbijac je u prvoj sezoni u španskoj prestonici ostavio vrlo dobar utisak sa 17 golova i 18 asistencija, ali je pao u senku po dolasku Zinedina Zidana na klupu.Usledio je period u Minhenu i nova šansa po povratku koju nije iskoristio.

"Kada sam ušao u svlačionicu Real Madrida bio sam zadivljen brojem fudbalskih zvazda. Sa 23 godine sam bio deo tima svetskih zvezda, bio sam veoma srećan".

San je međutim trajao samo jednu sezonu, a i sam Rodrigez je istakao da je u kasnijem periodu bio užasan u belom dresu, ali da se nije pokajao zbog izbora koji je napravio.


tagovi

Hames RodrigezReal MadridFlorentino PerezPari Sen ŽermenMančester Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara