(© FK Partizan)
(© FK Partizan)

HAOS: Prekinuta utakmica Novi Pazar – Partizan, policija ispraznila tribinu sa Grobarima

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.08.21. | 22:57

Opšti metež

Pretrpeo je srpski fudbal još jedan snažan udarac u bradu. Utakmica četvrtog superligaškog kola Novi Pazar – Partizan prekinuta je zbog haotičnih dešavanja na Gradskom stadionu kraj Jošanice, pola sata pre kraja.

U 61. minutu crno-beli su vodili 3:0, golovima Bibarsa Natha, Slobodana Uroševića i Rikarda Gomeša, ali publiku kao da nisu interesovala dešavanja na terenu. Obračun pristalica domaćeg tima i gostijućih navijača, iako fizički razdvojenih, prerastao je u vređanje na nacionalnoj osnovi, čuli su se politički slogani, skandiralo se Ratku Mladiću, navodno pominjali Srebrenica i Turske, pa u tako zapaljivoj atmosferi fudbal nije mogao da se igra.

Izabrane vesti

Glavni sudija Miloš Milanović je posle 35 minuta iščekivanja, konsultacija sa redarima, policijom i organizatorima poslao fudbalere oba tima u svlačionicu. Uz obećanje da će se susret nastaviti onog trenutka kad se isprazni tribina na kojoj su bili Grobari. To je zapravo bio zahtev domaćeg kluba, koji je tražio se prvi povukao sa terena usled povika publike naklonjene gostima...  

I tek kad je policija izvela van stadiona navijače Partizana meč je nastavljen, ali su mučne scene ostale kao podsetnik da je ambijent bio uzavreo i pre tog 61. minuta kad je meč prekinut.

(© FK Partizan)  (© FK Partizan)

To se najbolje moglo videti po tome što su prethodno ka klupi crno-belih leteli tvrdi predmeti poput kovanica, upaljača i sličnih stvari. U takvom ambijentu meta domaćina bio je Bibars Natho, neko sa klupe domaćeg tima ili od ljudi oko terena običen u majice sa oznakom Novog Pazara ušao je u verbalni, potom umalo i fizički sukob sa Izraelcem. Da se samo na tome završilo...

(© FK Partizan)  (© FK Partizan)

Usijale su se telefonske linije, komesari za bezbednost oba kluba su bili u centru pažnje, Saša Zdjelar je kao kapiten Partizana išao da zamoli navijače da se smire, kasnije i ceo tim kominicirao sa gostujućim pristalicama. Teško je bilo razaznati o čemu se pričalo, kao što nije jasno šta je to tačno toliko pogodilo igrače Novog Pazara da nisu hteli nazad na teren dok Grobari ne napuste objekat.

Kad se to desilo, vratili su se i meč je nastavljen. Posle 38 minuta pauze. Skoro celo poluvreme je izgubljeno. Zbog čega?


tagovi

FK PartizanFK Novi PazarNovi Pazarnavijači

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara