(©Reuters)
(©Reuters)

Haos u Birmingemu zbog smanjenog broja ulaznica navijačima Legije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.12.23. | 09:20

Povređeno nekoliko policajaca i uhapšeno preko 30 osoba

Odluka Aston Vile da na savet policije u Birmingemu iznenada smanji dozvoljen broj navijača Legije na stadionu sa 2.100 na 890 izazvao je haos ispred Vila Parka. Nezadovoljni Poljaci žestoko su se sukobili sa policijom, po navodima engleskih medija i ozbiljno povredili četvoricu, od kojih je jedan zadobio opekotine od baklje, a uhapšeno je više od 30 osoba.

Neredi su izbili neposredno pred početak utakmice u kojoj je Aston Vila pobedila sa 2:1 i obezbedila prolaz u narednu fazu Lige konferencije, dok je drugoplasiranoj Legiji u poslednjem kolu dovoljan i bod protiv AZ Alkmara u Varšavi. Povod za incidente bila je odluka engleskog kluba da smanji broj gostujućih navijača na tribinama vodeći se savetima policije da je tako bezbednije jer su Legijini navijači već imali sukobe u Holandiji, nakon kojih im je bio zabranjen put u Mostar.

Izabrane vesti

U opštem haosu ispred stadiona deo Legijinih pristalica uspeo je da probije blokadu i nađe se u hodniku Vila Parka, ali im nije dozvoljen ulazak u sektor predviđen za goste koji je do kraja utakmice ostao prazan, a ubrzo su izbačeni i sa drugih delova stadiona gde su pokušali da se smeste.

Poljski klub oglasio se saopštenjem u kojem je osudio ponašanje domaćina.

"Restriktivnim merama Aston Vila je nepotrebno zaoštrila atmosferu i podigla tenziju pre meča. Po našem mišljenju, takve mere bile su neosnovane i kontraproduktivne. Aston Vila je odbila da se pridržava UEFA pravila odbijajući da nam dodeli predviđen broj karata za gostujuće navijače. Legija je iznela kompromisno rešenje predrlažući da dobije 1.700 ulaznica za svoje pristalice, što je broj navijača engleskog kluba koji su u septembru putovali u Varšavu. Međutim, 2. novembra Legija je dobila neočekivanu i revidiranu odluku u vezi sa raspodelom karata u kojoj je očigledno zanemaren prethodni dogovor. Broj karata je smanjen na samo 890, što predstavlja zapanjujuće smanjenje. Suočeni sa takvom situacijom, više puta smo uložili žalbu i pozivali Aston Vilu da poštuje raniji dogovor", navode iz Legije.

I Aston Vila se oglasila porukom za javnost u kojoj ističe da je postupila po savetu policije zbog scena koje su se događale u Alkmaru, a da je nakon nereda koji su izbili ispred stadiona odlučeno da svim navijačima poljskog kluba bude zabranjen ulazak na Vila Park.

Trener Legije Kosta Runjaić nije želeo direktno da komentariše sinoćnja dešavanja.

"To je druga tema i nema veze sa mnom. Ja sam se koncentrisao na to kako ću voditi utakmicu. Mi se trudimo da prezentujemo poljski fudbal na dobar način, a to što se dešava van stadiona ne bih komentarisao. Imamo sjajne navijače, koji nas podržavaju i kod kuće i na strani. Uvek možemo da računamo na njih i otkad sam ja u klubu, imamo sam samo lepa iskustva sa njima. Ne znam detalje o dešavanjima pre utakmice i zato je bolje da ne komentarišem. Nažalost naši navijači nisu bili na stadionu, a da jesu, atmosfera bi sigurno bila mnogo bolja. Žao mi je zbog toga, ali ne možemo ništa da promenimo", istakao je Runjaić.



tagovi

Aston VilaLegija VaršavaLiga konferencijenavijači

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara