Kejn i Levandovski (Foto: Reuters)
Kejn i Levandovski (Foto: Reuters)

Hari Kejn na Alijanc Areni? Po toj ceni, teško izvodljivo za Bajern

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.07.22. | 01:41

Nagelsman i Kan govorili o mogućnosti da napadač Totenhema stigne u Minhen

Iako su dugo odbijali, u Bajernu su ipak popustili i ispunili Robertu Levandovskom želju. Drugim rečima, sproveli u plan ideju da Barseloni iz kase izbiju što je više moguće novca. Kako bilo, odlaskom poljskog napadača, šampion Nemačke ostao je bez provenerog centralnog napadača.

Problem je što ih ni na tržištu nema, barem ne onih dostupnih, a da su pritom svetske klase. Hari Kejn bi primera radi verovatno bio idealna zamena za Levu, o njemu se prema informacijama nemačkih medija pre nekoliko nedelja govorilo u upravi minhenskog kluba, ali zbog astronomskog finanskijskog paketa koji bi bilo potrebno izdvojiti za Kejnov dolazak, posao nije bio izvodljiv.

Izabrane vesti

Posebno ne nakon što je Bajern već potrošio ozbiljan novac na dovođenje Matijsa de Lihta (70.000.000 evra fiksno), što je kao jedan od razloga naveo i generalni direktor minhenskog kluba Oliver Kan.

"Nema potrebe da ponovo razmišljamo o dovođenju igrača De Lihtove veličine ovog leta", u kratkim crtama objasnio je legendarni nemački golman koji je još pre nekoliko dana Kejnov dolazak u Minhem nazvao "sanjarenjem o budućnosti".

Trener Bajerna Julijan Nagelsman pak nije krio oduševljenje engleskim reprezentativcem, ali je takođe istakao da bi iz finansijskog ugla transfer bio teško izvodljiv.

"Vrlo je skup. On je briljantan, jedan je od najboljih napadača na svetu. Vrlo verovatno bi postigao mnogo golova u Bundesligi. Jak je s loptom, snažan je, ali po toj ceni, zaista je teško za Bajern. Moraćemo da vidimo šta donosi budućnost", rekao je Nagelsman.

Cena se doduše ne navodi, ali jasno je da Totenhem ne bi išao ispod 100.000.000 evra, a pitanje je da li bi ga i u tom slučaju Pevci pustili, jer je Kejnov ostanak bio jedan od preduslova da Antonio Konte produži boravak u klubu.

S druge strane, nezadovoljan što Mančester Junajted neće igrati u Ligi šampiona, Kristijano Ronaldo se podsredstvom Žorža Mendeša ponudio nekolicini velikih klubova među kojima je bio i Bajern, ali su na Alijanc areni istakli da od posla neće biti ništa, jer se Portugalac nikako ne uklapa u način njihovog poslovanja.

Što se pak budućnosti tiče, u Bajernu već rade na dovođenju Matisa Tela, talentovanog napadača Rena. Pregovori su u toku, ali iziskuju napore, jer klub iz Bretanje za 17-godišnjeg špica traže 30.000.000 evra. Iz minhenskog kluba ne žele da odustanu i pored previsoke cene, jer Tela smatraju jednim od najtalentovanijih napadača u svetu fudbala u svom uzrastu.


tagovi

Hari KejnBajern MinhenJulijan NagelsmanOliver KanLetnji prelazni rok 2022Transferi uživo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara