Nakon fudbalskog meča na Farskim Ostrvima (©Shutterstock)
Nakon fudbalskog meča na Farskim Ostrvima (©Shutterstock)

HB Toršavn na ozbiljnom ispitu protiv Vikingura, Argir traži prvi gol protiv Skale

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.05.20. | 12:13

Klaksvik veliki favorit protiv Strejmura

Farska Ostrva su među prvima „restartovala“ fudbalski šampionat nakon pandemije virusa korona. Desilo se to još 9. maja, ali su tom prilikom propisana izuzetno striktna pravila koja igrači moraju da poštuju, jer bi u suprotnom rizikovali velike kazne, pa čak i suspenzije. Bilo kako bilo, za sada sve protiče u najboljem mogućem redu, a sredinom ove sedmice imamo priliku da uživamo u mečevima četvrtog kola.

Trenutni lider na tabeli je ekipa B36 Toršavna, koja je kasnije sinoć savladala TB Tvorojri na gostujućem terenu i tako zadržala stoprocentan učinak u uvodna četiri kola. Za vratom im diše Runavik, koji je jedini poraz doživeo od Vikingura iz Gote, dok bi na prvom mestu večeras mogao da mu se priključi HB Toršavn, a naravno sve pod uslovom da on uspe da savlada izuzetno nezgodni Vikingur (18.00).

Izabrane vesti

Pričali smo da dueli na Farskim Ostrvima zaista umeju da donesu ogroman broj pogodaka, ali uglavnom kada su upareni timovi iz gornjeg i donjeg dela tabele. Kada je reč o derbijima, oni obično donose utoliko manje pogodaka, pa se na ovom meču ne treba „opeći“ i juriti veliki broj golova. Zapravo, najviše što smo videli u poslednjih 12 mečeva su četiri pogotka. Pritom, valja dodati da je HB Toršavn favorit, pošto je slavio protiv tima iz Gote na poslednja četiri duela u najvećem gradu Farskih Ostrva.

Duel dva tima iz sredine tabele odigraće Klaksvik i Strejmur (20.00). Ovde su domaći veliki favoriti, pošto su jedini poraz doživeli protiv aktuelnog lidera i svakako su kandidati za odlazak u Evropu, dok će gosti morati grčevito da se bore za opstanak u najvišem rangu takmičenja. Dodajmo da je Klaksvik slavio na sedam poslednjih duela sa Strejmurom i jasno je da nas očekuje „lagan“ kec, verovatno uz veći broj golova.

Tu je i duel dva tima koja su prilično neslavno započela sezonu. I dok Skala Itrotarfelag traži prve bodove u novom izdanju šampionata, sa druge strane, Argir želi da postigne prvi gol (20.00), pošto je nakon remija bez golova protiv Vikingura na startu vezao ubedljive poraze od B36 Toršavna i HB Toršavna. Ni ovde ne treba očekivati veliki broj golova, a Skala je značajno uspešnija u međusobnim susretima, pošto ima 11 pobeda naspram dve koliko ima Argir uz tri nerešena ishoda.

FARSKA OSTRVA – 4. KOLO

Sreda

Runavik – Fuglafjerdur 5:0 (1:0)

TB Tvorojri – B36 Toršavn 1:3 (1:2)

Četvrtak

18.00: (1,65) HB Toršavn (4,00) Vikingur Gota (4,20)

20.00: (1,10) Klaksvik (9,00) Strejmur (14,00)

20.00: (1,92) Skala Itrotarfelag (3,70) Argir (3,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Farska Ostrva 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara