Helsinkijeve muke: Napadači ne rade svoj posao

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.06.19. | 11:29

Aktuelni šampion gostuje danas u mestu gde se priča samo švedski jezik

Helsinki, potencijalni rival Crvene zvezde - ako oba tima prođu prve projektovane prepreke - u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona ne blista. Odigrao je 13 mečeva, više od svih ostalih u ligi, a opet je tek petoplasiran sa dva boda manje od lidera Intera. Plus mu je gol-količnik u minusu. Dakle, muči se prvak Finske, toliko da u današnjem susretu 12. kola njegov rival Marijehamn, prošlosezonski davljenik, gaji velike aspiracije (17.00).

Marijehamn je dve pozicije i četiri boda slabiji od Helsinkija, međutim, ova ekipa je odigrala čak tri utakmice manje od branioca titule. Sastav trenera Petera Lundberga nije pobedio na prethodna dva meča, dok je najveći i najtrofejniji klub iz zemlje koja ima preko 60.000 jezera poražen proteklog vikenda u svom domu. U prvom međusobnom duelu ove sezone Helsinki je slavio pred svojim navijačima 2:1.

Izabrane vesti

Može se reći da je dosadašnji deo sezone sasvim solidan za Marijehamn, koji ove godine proslavlja vek postojanja, ali prava slika će moći da se stvori kada odigra isti broj mečeva kao njegovi rivali. Do sada su momci sa Olandskih ostrva gde se priča isključivo švedski jezik odigrali deset utakmica i ostvarili učinak od po četiri pobede i poraza, uz dva remija. Zanimljivo je da čak i bolje igraju u gostima, gde su samo jednom izgubili. Na početku prvenstva su imali niz od tri slavlja i tada su igrali najbolje, dok je sada to prilično skromno. Izgubili su nedavno finale Kupa od Ilvesa, kao i prvenstveni susret od Lahtija.

S obzirom na to da su aktuelni prvaci Finske, ne mogu u redovima Helsinkija da budu zadovoljni dosadašnjim tokom sezone. U Kupu su podbacili i ispali već posle grupne faze, a u prvenstvu su rezultati promenjivi. Bolje igraju momci Tonija Koskele pred svojim navijačima, s tim da su ukupno već šest puta remizirali. U poslednja četiri kola po dva trijumfa i poraza, ali su u prošloj rundi izgubili na svom terenu od Honke sa 0:1. Glavni problem, reklo bi se, leži u realizaciji napadača. Zbirno, Vertainen, Pelvas, Bueno i Tauriainen su samo jedno pogodili metu.

Tradicija je apsolutno na strani Helsinkija, koji je neporažen na proteklih 15 dvoboja sa Marijehamnom, a šire posmatrano tim sa Olandskih ostrva slavio je samo jednom na 27 prethodnih dvoboja i pritom je doživeo 22 neuspeha.

FINSKA 1 - ZAOSTALI MEČEVI 12. KOLA

Utorak
17.00: (3,50) Marijehamn (3,35) Helsinki (2,15)
17.30: (1,70) Honka (3,60) RoPS (5,30)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara