Din Henderson (©Reuters)
Din Henderson (©Reuters)

Henderson upozorio Junajted: Neću da budem rezerva, hoću da branim redovno

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.09.20. | 09:15

A na golu već stoji David De Hea kome klub plaća preko 20.000.000 evra godišnje

To što je pre neki dan stavio potpis na novi petogodišnji ugovor ne znači da se Din Henderson obećao Mančester junajtedu da bi nekom drugom gledao u leđa i bio “broj 2“ na spisku Olea Gunara Solskjera. Čak i ako je ispred njega čovek kome Mančester junajted plaća 20.000.000 evra godišnju platu i nosi ime i prezime David de Hea.

Henderson je zatresao tlo u Mančesteru izjavom da ne namerava da sezonu provede na klupi, već da od Junajteda traži kontinuitet igara i mogućnost da dalje napreduje. Reprezentativni čuvar mreže izašao je iz sezone na pozajmici u Šefild Junajtedu u kojoj je pokazao da postaje golman svetske klase i upravo zato želi da ima dalji kontinuitet igara kako sav trud i rad ne bi pali u vodu.

Izabrane vesti

“Gledajte, moj jedini cilj naredne sezone je da branim redovno. Ne želim da budem u situaciji da ne mogu da branim redovno posle sezone u kojoj sam imao dobar momentum“, jasan je Henderson i nastavlja:

“Jednostavno, ne bi bilo pametno ni za mene, ni za Junajted da sedim okolo i ne igram fudbal. Nikom to ne bi pomoglo“.

Ovim izjavama Henderson je stavio Solskjera u nimalo prijatnu poziciju, jer nikom takođe ne ide u prilog da najplaćeniji igrač kluba koji inkasira preko 20.000.000 evra sedi na klupi za rezerve. Iako bi, objektivno, to možda i trebalo da se dogodi posle izdanja koja je pružao u sezoni za nama. De Hea je više od godinu dana na udaru kritičara zbog slabih intervencija, nedostatka koncentracije i toga što protivnicima olako dozvoljava da zatresu mrežu, iako je godinama pre toga bio praktično najbolji igrač Junajteda i zbog njegovih minijatura se Crveni đavoli nisu brukali dodatno...

“Svestan sam da mogu mnogo toga da naučim na treninzima i da David de Hea može da mi udeli kvalitetne savete, kao i ostali golmani i treneri. Ali, ništa ne može da zameni to kada si na terenu, u živoj akciji. Iz Junajteda sam otišao pre pet godina kako bih napredovao, bio u Stokportu, Grimzbiju, Šruzberiju, pa onda u Šefild junajtedu i pokazao sam svima koliko sam naučio. Stekao sam veliko iskustvo jer sam bio deo situacija kojih nema na treninzima“, poručuje Henderson.

Upravo zato je Hendersonu jasno da neće mnogo toga dobiti ako bude sedeo na klupi, a svestan je i toga ko mu je konkurencija, uprkos tome što možda De Hea nije više u formi života.

“Treba mi vreme na terenu. Sada se osećam kao da sam tek stigao u Junajted. Nisam bio u klubu pet godina. Mnogo je vremena prošlo“.

Mančester junajted i dalje na platnom spisku ima četvoricu golmana. Uz De Heu i Hendersona tu su još Serhio Romero i Li Grent, s tim što je argentinski čuvar mreže nadomak transfera u Aston Vilu. S tim što bi okolnosti mogle drastično da se promene ako Henderson ne promeni mišljenje, što ne deluje da će desiti. Jer, ono što je izgovorio ne znači da će mladi Englez pristati ni na varijantu da on brani u jednoj grupi takmičenja, a De Hea u drugoj. A, Junajted naredne sezone čekaju Premijer liga, Liga šampion, Liga kup i FA kup.

Da li je nova pozajmica za Hendersona rešenje? Verovatno da. Problem je što ne bi mogao nazad u Šefild junajted, pošto su Oštrice dovele Arona Remzdejla iz Bornmuta. Henderson se trenutno nalazi u trening kampu engleske reprezentacije, a selekciju Tri lava u narednih nekoliko dana čeka gostovanje Islandu, pa Danskoj.

Nisu ovo ni slatke muke, Ole Gunar Solskjer je u ozbiljnom problemu. Baš kao i Junajted. 



tagovi

Din HendersonLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara