(©Reuters)
(©Reuters)

Henes o Vlahoviću: Dobar napadač, samo nije glavni u Bajernovim planovima

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 19:29

Kejn, Osimen i Kolo Muani sa većim šansama od srpskog špica

Dok se svet fudbala ponovo zabavlja oko sudbine Kilijana Mbapea, koji je razapet između Pari Sen Žermena i Real Madrida, očekuje se da odjekne “bomba” i u Minhenu.

Čelnici Bajerna su konstatovali na kraju prethodne, turbulentne sezone da su debelo omanuli kod kupovine špica i da je to apsolutni prioritet za ovaj prelazni rok. Špekulacije su krenule momentalno, pol pozicija pripala je Hariju Kejnu, a redovno se pored ostalih napadača provlačilo i ime Dušana Vlahovića.

Izabrane vesti

A, onda su krenuli i povremeni demanti kako Bajern, ipak, nije zainteresovan za reprezentativca Srbije. Pa jeste, pa nije… Uglavnom, sada je stiglo prvo javno priznanje da Bavarci imaju Vlahovića na oku, od počasnog predsednika i legende kluba Ulija Henesa.

Dodao je Henes, ipak, da Vlahović nije u prvom planu Bajerna.

“Mislim da je Vlahović dobar napadač. Nije imao dobru sezonu, ali se dokazao pre toga u Fjorentini, manjem klubu. Mislim, ipak, da nije u prvom planu u Bajernovom planovima sada”, rekao je Henes.

Kandidat broj jedan je Hari Kejn.

“Kejn bi se odlično uklopio ako želite nekog ko će vam momentalno doneti uticaj. On se dokazao u poslednjih deset godina kao vrhunski napadač. Iz tog ugla gledano, njegovo dovođenje bi donelo vrlo malo rizika, a mnogo mogućnosti. Odmah bi dao timu veliko iskustvo i kvalitet. Kejn daje golove na sve načine, kompletan je napadač. Ima 29 godina i bio bi skupa investicija. Ali bi sigurno odmah mogao da pomogne Bajernu”.

Druga dvojica kandidata su mlađa – Viktor Osimen i Rendal Kolo Muani.

Kolo Muani i Osimen su odlično napadači, obojica imaju 24 godine. Osimen je u maloj prednosti, jer je igrao sjajno u jednoj od najjačih liga. Bajern bi mogao da planira sa njim za narednih deset godina. Kolo Muani ima veliki potencijal, možda je do sada pokazao 20-30 odsto mogućnosti. Ako bi ih razvio do kraja, bio bi jedan od najboljih napadača na svetu”.

Ipak, Napoli za Osimena traži 180.000.000 evra, što je za Bajern nedostižno.

“Ako je to tačna suma, Bajern neće ni probati da je dostigne”, poručio je Henes.

A, istakao je da ima još špiceva koji su interesantni Bavarcima.

Ima još dobrih napadača koji su zanimljivi, kao što je, recimo, Gonzalo Ramos”, dodao je Uli Henes.


tagovi

Dušan VlahovićUli HenesBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara