Stadion Hetafea (©Reuters)
Stadion Hetafea (©Reuters)

Hetafe uzeo prvi bod, ali otkaz Mičelu je već bio kovertiran: Vraća se Kike Sančez Flores

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.10.21. | 18:26

Mitrović i Maksimović dobijaju novog trenera

Pod komandom Hosea Bordalasa Hetafe se plasirao u Primeru i u tri od četiri sezone završio među prvih deset. Stigao je i do osmine finala Lige Evrope, ali je klub iz predgrađa prošlu sezonu završio na četiri boda od zone ispadanja.

Sjajni trener letos je napustio klupu i prešao u Valensiju, a umesto njega je angažovan nekadašnji vezista Real Madrida i španske reprezentacije, Hoze Migel Gonzales Martin del Kampo, poznatiji kao Mičel.

Izabrane vesti

Bio je to povratak trostrukog šampiona Grčke sa Olimpijakosom, pošto je već vodio Hetafe u finišu sezone 2008/09, kada je uspeo da u poslednjem kolu sačuva klub u Primeri, da bi godinu dana kasnije ekipa opet strepela do samog kraja i završila na bod iznad zone ispadanja.

Ovaj put Mičel i plavo-beli nisu imali dobru saradnju. U osam kola osvojen je samo jedan bod, u nedeljnom remiju sa Real Sosijedadom (1:1), ali otkaz je već bio kovertiran, što je klub i potvrdio saopštenjem u ponedeljak predveče.

Navodno je prvi kandidat da ga zameni Kike Sančez Flores, koji je bez kluba od rastanka sa Votfordom novembra 2019. On je već dvaput vodio Hetafe, prvo u sezoni 2004/05, kada je klub iz madridskog predgrađa bio 13. u Primeri, a onda i tokom januara i februara 2015, kada se povukao iz privatnih razloga.

Sančez Flores je trenersku karijeru započeo u podmlatku Real Madrida, a pored Hetafea vodio je i Valensiju, Benfiku, Atletiko Madrid, arapske klubove Al Ahli i Al Ain, Espanjol, Šangaj i Votford u dva navrata. Najveći uspeh napravio je sa Atletiko Madridom 2010, osvajanjem Lige Evrope.

Ako se vrati u Hetafe, čekaju ga srpski reprezentativci Nemanja Maksimović i Stefan Mitrović.


tagovi

Hose BordalasMičelHetafeKike Sančez Flores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara