Alehandro Garnaćo (©AFP)
Alehandro Garnaćo (©AFP)

Hičkokova režija u paklu Istanbula! Čudne sile, Onanine “bravure” i šest komada – Junajted visi o koncu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.11.23. | 20:39

Mančesteru i mnogo malo, ništa mu nije garant pobede. Ispadanje je preživeo, za sada…

Niko ne igra luđe utakmice od Mančester junajteda u Ligi šampiona! Spektakl, drama, preokreti – ni Hičkok se ne bi posramio. Režija u njegovom maniru, a epiloga još nema, i dalje engleski velikan visi o jednom tananom končiću. Galatasaraj ga nije presekao, istorija se nije ponovila – 3:3 (1:2).

Mančesteru je i mnogo malo, nema te prednosti koju ne može da prospe. Deli i šakom i kapom, uveliko je to trend, naročito u Ligi šampiona gde je čak četiri puta primio tri gola! Gore odbrane među engleskim klubovima nema, propušta sve kao sito. I samo je pitanje na koji način će biti kažnjen, kako primiti i koliko će doprineti Andre Onana. A, doprineo je… Poprilično.

Izabrane vesti

Pet godina čekalo se da u Ligi šampiona neko spakuje dva komada iz slobodnjaka, čekalo se još od Nejmara protiv Crvene zvezde. Brazilac više nije taj poslednji, sada je – Hakim Ziješ. I treba da zahvali Andreu Onani, jer bar polovina ide na njegovu dušu. Ako mu se kod prvog i može progledati kroz prste, jer dobrano je bio zaklonjen – mada je lopta išla u njegov ugao i snosi deo krivice – drugi definitivno ide na njegovu dušu.

Nije mu strano da se baci kao mačka i skine nemoguće, da odbrani penal – što je i uradio protiv Kopenhagena u dubokoj nadoknadi i sačuvao pobedu, za sada jedinu u Ligi šampiona – ali i da neshvatljivo pogreši. Kardinalno. Da unese nemir ekipi, da igračima ispred njega zaklecaju kolena. Nikada Erik ten Hag i čitav Mančester junajted nisu načisto šta će uraditi, a ni navijači što će dobiti od kluba. Živci su im često pokidani, tanki su poput onog konca o kome Crveni đavoli vise u Ligi šampiona.

Junated je preživeo eliminaciju, za sada. Galatasaraj ga u istanbulskom paklu nije gurnuo ka ambisu. Lako je mogao, bio je to ples po tankoj liniji i moglo je da prevagne na obe strane. Počelo je sa gestikulacijama Alehandra Garnaća i rečima: “Ne čujem vas”. Nastavilo se majstorijama Bruna Fernandesa sa jedne, a Hakima Ziješa i Kerema Akturkoglua sa druge, a završilo sa – šest komada i rezultatom koji nikome ne odgovara.

Ništa neće biti odlučeno pre poslednjeg kola! Ali, Mančester junajted će se peći na tihoj vatrim. Em ne zavisi samo od sebe, moraće da osluškuje eho, ali i da baci na kolena minhenski Bajern. Vraški težak zadatak…

Alehandro Garnaćo oživeo je makazicama duh Vejna Runija na Etihadu, možda i postigao gol sezone već u novembru, a u paklu Istanbula – prvenac u Ligi šampiona. Barem po tome će pamtiti utakmicu na Bosforu. Malo je falilo i po sjajnoj plasirki pri rezultatu 3:3, prohujala je lopta pored stative. Nemoćan je tada bio Fernando Muslera, no kao i u brojnim drugim situacijama čudne sile su sačuvale Galatasaraj.

Na asistenciju, osmu u Ligi šampiona od sezone 2021/2022 – po tom parametru uspešniji samo Kevin de Brujne sa devet i Vinisijus Žunior sa 13 – Brunuo Fernandes je nakalemi i maestralan pogodak. Lansirao je projektil i pocepao mrežu. A, onda mrkla noć za Andrea Onanu. Moglo je sve biti gore da Mauru Ikardiju nije poništen pogodak zbog milimetarskog ofsajda i da nije bilo ubacivanja Skota Mektominija iz drugog plana, boljeg no što to rade mnogi ofanzivci i napadači.

Kerem Akturkoglu ga je poništio, Andre Onana se makar malo iskupio odbranama u završnici, a za to vreme Bruno Fernandes je uzdrmao stativu, urugvajski krilni napadač Fakundo Pelistri propustio dve dobre prilike da Junajted četvrti put utiša zaglušujuću buku i bude u nešto ugodnijoj poziciji pred kolo odluke.

Ovako, zakucan za dno i sa odbranom koja propušta na sve strane ide na istinu pred Bajern. Biće mu potrebno čudo na Old Trafordu…

LIGA ŠAMPIONA - 5. KOLO

GRUPA A

Sreda

Galatasaraj - Mančester junajted 3:3 (1:2)

/Ziješ 29, 62, Akturkoglu 71 - Garnaćo 11, Fernandes 18, Mektomini 55/

21.00: (1,25) Bajern Minhen (7,00) Kopenhagen (12,0)



tagovi

Skot MektominiAndre OnanaBruno FernandešAlehandro GarnačoGalatasarajMančester JunajtedLiga šampionaHakim ZijehMauro Ikardi

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara