Fred posle gola za 2:2 (©Reuters)
Fred posle gola za 2:2 (©Reuters)

Histerija na Marakani: Od 1:0 i igrača više do koraka od ambisa, penal u 90+5 i Fred za 2:2 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.08.21. | 04:43

Fluminense umalo pucao sebi u oba kolena, na kraju Bajron Kastiljo pogurao domaćina do remija pred revanš

Ako je Flamengo praktično jedini dosad završio posao za plasman u polufinale Kopa Libertadores, budite sigurni da nas u revanš susretu između Fluminensea i Barselone Gvajakil tek čeka ludnica. Pogotovo posle svega što smo videli u noći između četvrtka i petka u Rio de Žaneiru i kultnom stadionu Marakana!

Kakav smo meč mogli da gledamo u srcu Brazila, pa to samo južnoamerički fudbal može da izrežira! Fluminense je imao auto-put ka sigurnoj, možda čak i ubedljivoj pobedi nad ekvadorskim predstavnikom posle isključenja Emanuela Martineza sredinom drugog poluvremena, ali je na kraju ipak morao da se zadovolji rezultatom 2:2 (1:0) posle drame kakva dugo nije viđena.

Izabrane vesti

Sve je umalo prokockao brazilski sastav i svega minut je delio Barselonu od zlata vredne pobede uoči revanša, ali će na kraju dana svi proklinjati Bajrona Kastilja. Gosti iz Gvajakila nisu imali samo igrača manje zbog ranijeg kraja za Martineza, već je Kastiljo ove noći igrao kao da se nalazi na platnom spisku Fluminensea pošto je bio direktan krivac za oba gola domaćina! Prvo u 26. minutu kada je Gabrijel Tešeira iskoristio veliku grešku i plasirao loptu za 1:0, da bi Kastiljo "prodao" saigrače u trećem minutu nadoknade jer je skrivio jedanaesterac tako što je pokupio nogu Abela Ernandeza u pokušaju da izbije loptu iz svog kaznenog prostora.

Umesto lopte, Kastiljo nije ni video da mu se s leđa prikrada Abel kojeg je šutnuo i oborio na travu. Nenamerno, ali glavni arbitar utakmice nije imao ni trunku dileme da li je ovo situacija za jedanaesterac, pošto je momentalno pokazao na belu tačku. Čak i da se ta situacija nije desila, Kastiljo je nekoliko sekundi ranije igrao rukom u šesnaestercu, pa je već tada sudija mogao da svira kazneni udarac. Pustio je da se akcija nastavi, a ona je definitivno donela čekani penal. Odgovornost je logično preuzeo fudbalski veteran Fred koji je rutinski matirao golmana Buraja i poslao ga na suprotnu stranu od one na koju je zapravo poslao loptu.

Tako je u vodu pao sav trud fudbalera Barselone koji su posle isključenja Martineza uspeli da naprave preokret ravan čudu. Trener domaćina Rožer Mačado odlučio se za kontrolisanu ofanzivu sredinom drugog dela. Na teren je u kratkom intervalu poslao Kaikija, momka koga fudbalski stručnjaci porede s Nejmarom, te Nenea i Luku, a to mu se na kraju potpuno obilo o glavu. Jer, Barselona je stigla do izjednačenja preko Adonisa Presijada na asistenciju Martineza, koji je nekoliko trenutaka kasnije isključen zbog nesmotrenog starta, da bi u 88. minutu dobila i jedanaesterac jer je Nino laktom udario Gabrijela Korteza Kasijeru i sprečio ga da stigne do lopte posle centaršuta! On je ubrzo i uzeo loptu da izvede penal koji je pretvorio u gol, iako ga je golman Markos “pročitao“ i bacio se na pravu stranu, ali je udarac bio izveden savršeno, tako da je pogođena mala mreža.

Ovde definitivno ništa nije gotovo i tek nas čeka drama u revanšu koji se igra za sedam dana u Ekvadoru.

KOPA LIBERTADORES - ČETVRTFINALE, PRVI MEČEVI

Sreda

Sao Paulo - Palmeiras 1:1 (0:0)

/Luan 54 - Kareiro 74/

Četvrtak

Olimpija - Flamengo 1:4 (1:2)

/Tores 45+14 - De Araskaeta 16, Gabrijel Barbosa 45+12pen, 52, Vitinjo 91/

River Plejt - Atletiko Mineiro 0:1 (0:0)

/Fernandez 58/

Petak

Fluminense - Barselona Gvajakil 2:2 (1:0)

/Tešeira 26, Fred 90+5 – Presiado 69, Kortez Kastera 88 penal/


tagovi

FredFluminenseBarselona GvajakilKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara