@AFP
@AFP

Hiter: Kostić ostaje naš ključni igrač

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.05.20. | 11:19

Austrijski stručnjak veruje da će krilni fudbaler nastaviti sa odličnim partijama

Karantin u Ajntrahtu nije se razlikovao od onog u ostalim timovima. Individualni rad bio je jedini način da se forma koliko-toliko održi. Posle dva meseca monotonije i tek petnaestak dana zajedničkih treninga, na red su došle i utakmice. Ali, ne mogu svi da se “pohvale” rasporedom koji ima tim iz Frankfurta. Orlovi prvo dočekuju Menhengladbah, a potom gostuju Bajernu. Kakav povratak!

Kako je tim na 12. mestu, opstanak nije obezbeđen. Pored tri vezana poraza pred neplaniranu pauzu, u klubu su posebno zabrinuti igrama na strani.

Izabrane vesti

“Imali smo velike probleme sa povredama. Igrači su bili prilično umorni jer smo igrali u tri takmičenja. Sada očekujem da se popravimo na strani, tako bismo završili u gornjoj polovini tabele. Trenirao sam onoliko jako koliko su okolnosti dozvoljavale. Biće ovo test za sve nas. Moramo da ga položimo I završimo sezonu zdravi I bez posledica. Doći će vreme za druženje sa navijačima kada sve ovo prođe”, uverava krilni fudbaler kluba iz Frankfurta Filip Kostić u razgovoru za Bild.

Srbin je bio daleko najopasniji fudbaler Ajntrahta do prekida sezone – četiri gola i osam asistencija u prvenstvu – i ono što može da raduje trenera tima Adija Hitera je to što Kostić i posle pauze trenira jakim tempom.

Njegov fitnes trener Andreja Milutinović u Beogradu savetovao ga je tokom pauze. Filip ostaje naš ključni igrač”, rekao je Hiter.

Posao će im već na startu biti znatno otežan. Najbolji strelac Gonzalo Pasijensija zbog povrede neće moći da igra protiv Ždrebaca, te Hiter ostaje sa dvojicom napadača – Basom Dostom i Andreom Silvom.

“Napad ne zavisi samo od špiceva. Činjenica je da svi igrači učestvuju u ofanzivi. Sve zavisi od volje igrača da trče i njihove taktičke discipline. Probaćemo da ostanemo promenljivi. Nekad sa četvoricom, nekad sa trojicom pozadi. Igrači mogu da se 'pronađu' u ulozi u kojoj to najmanje očekujemo”, tvrdi Hiter.



tagovi

Filip KostićAdolf Hiter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara