Poljud (©HNK Hajduk)
Poljud (©HNK Hajduk)

Hladan tuš za Hajduk! Krcat Poljud video Perišića i Brekala, ali i evrogolove Rijeke (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.01.24. | 20:14

Početak za Bile kao iz snova, na kraju poraz u 100. Jadranskom derbiju i povreda Livaje

Ni mesec dana u novoj godini nije prošlo, a preko 80.000 navijača učlanilo se u Hajduk. Vratio se Ivan Perišić, pred potpisom je Josip Brekalo. Na sve to Dinamo je u Maksimiru izgubio od Lokomotive. Niz pozitivnih događaja vodio je samo ka jednom - krcatom Poljudu u prvom meču prolećnog dela prvenstva. Ali, euforija je splasnula momentalo. Rijeka je zalila pristalice splitskih Bilih kofom ledene vode, probudila ih iz sna i videli su sliku koja nije baš tako lepa kao u carstvu snova. 

Razgrabili su navijači ulaznice za 100. Jadranski derbi, nije imala gde igla da padne. Oko 33.000 pristalica Majstora sa mora bilo je u transu kada se na travnjaku pojavio Ivan Perišić, zatim i Josip Brekalo, koji bi sutra trebalo da stavi paraf na ugovor. Videli su dvojicu hrvatskih reprezentativaca, velikih pojačanja u trci za titulu, ali i evrogolove Rijekinih bombardera Horhea Obregona i Lindona Selahija - 1:2 (1:0). 

Izabrane vesti

Drugi deo prvenstva samo što je krenuo, a Hajduk je prepustio prvo mesto rivalu sa primorja. Rijeka je pobedom u gradu pod Marjanom zasela na čelo tabele, izjednačila se sa splitskim klubom. Nije to trka udvoje, nisu u priči samo Bili i Dinamo, pitaće se i tim Željka Sopića. A, ako Horhe Obregon bude igrao kao na Poljudu, imaće čemu i da se nada.

Hajduk bolji početak u derbiju nije mogao da zamisli, a ni košmarniji završetak. Ne samo da je ostao bez bodova, da je dopustio Riječanima da preokrenu, nego je u dubokoj nadoknadi - igralo se dodatnih 11 minuta - Marko Livaja napustio teren u bolovima. Posle kontakta nije mogao da nastavi, teško se oslanjao na nogu i okončao je meč pre vremena. I zabrinuo trenera Mislava Karoglana i navijače.

Upravo je ‘desetka’ Bilih bila među najzaslužnijima za uraganski start. Mađarski ofanzivac Laslo Klajnhajsler sa levog boka zavrnuo u kazneni prostor, Marko Livaja je posle frtalj sata igre tukao glavom i - pogodio mrežu. Na putu ka golu lopta je zakačila Rokasa Pukštasa, blago promenila smer i Nediljko Labrović nije mogao ništa.

Ali, od tada Hajduk nije uradio mnogo toga. Na poluvremenu je imao prednost, no sve je promenila jedna odluka Željka Sopića. Trener Rijeke je u nastavku na teren poslao Horhea Obregona umesto Franja Ivanovića i situacija se okrenula za 180 stepeni. Desetak minuta bilo je potrebno Kolumbijcu da zaledi Poljud pogotkom za TV špice. 

Primio je loptu u petercu, namestio sebi na volej i zakucao loptu u mrežu! Nisu znali u Hajduku šta ih je snašlo, bio je to samo uvod... Rijeka je napadala u talasima, Bruno Goda iz peterca posle loše reakcije kompletne odbrane i Hajdukovog golmana poslao loptu kroz noge Ivanu Lučiću, međutim, gol nije važio. Poništen je zbog igranja rukom. Obradovali su se domaći navijači, ali ne zadugo. Lindon Selahi je spakovao jednako lep gol kao Horhe Obregon.

Ponovo su saigrači u kaznenom prostoru tražili robusnog Kolumbijca, nije uspeo da dođe do lopte, ali ona jeste do Albanca koji je igrao za Tvente i Standard iz Liježa. Savršeno mu je ‘sela’, poklopio ju je i postigao evrogol vredan pobede u Jadranskom derbiju i prvog mesta. 

Igranka je tek počela...

HRVATSKA - 20. KOLO:

Nedelja

Hajduk - Rijeka 1:2 (1:0)

/Pukštas 15 - Obregon 55, Selahi 75/



tagovi

Hajduk SplitRijekaHrvatskaEX-YU ligeex-Yu fudbalMarko LivajaRokas PukštasJosip BrekaloIvan Perišić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara