Martin Benitez (©Reuters)
Martin Benitez (©Reuters)

Hladan tuš za Moreplovce: Posle Botafoga, ukrade Boavista bodove i Vasku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.01.22. | 04:15

Rezervista Vandinjo iz peterca pogodio remi - 1:1

Postala je Boavista streptomicin za velikane iz Rio de Žaneira. Na staru šampionata Karioka remizirala je sa Botafogom, a ni nova runda nije donela nikakve promene. Vasko da Gama proveo se kao i ljuti rival - 1:1 (0:0). 

Moreplovci grcaju u problemima. Ostali su u brazilskoj Seriji B, što je poražavajuće za klub tog renimea, a sada su ponovo “obradovali” navijače, koji su im bili “vetar u leđa” na prvoj utakmici na svom stadionu u državnom prvenstvu. Produžio je Vasko seriju neporaženosti protiv Boaviste, ali slaba je to uteha.  

Izabrane vesti

Sakupio je Vasko četiri boda iz dva kola i drži se na prvoj poziciji zajedno sa Flamengom, koji je takođe krahirao. Remizirao je šampion sa Volta Redondom i sva je prilika da će šampionat Karioka dobiti novog lidera, ali to neće biti niti jedna od četir velikana iz Rija. Svi slabije pale... 

Nadomak stopostotnog učinka posle dve runde bio je Vasko da Gama, ali se u završnici meča ukazao Vandinjo. Prvim golom sprečio je trijumf Moreplovaca, koji su zauzeli dobar kurs početkom drugog poluvrmena. Doveo je Ranijel - ponajbolji igrač tog tima - u vođstvo Vasko, pokazalo se da će mu biti zlata vredan u borbi za plej-of, ali i da ne može sve sam.

Svoj posao je Ranijel odradio, ali je odbrana spavala. Utrčao je Ranijel iza leđa odbrane, dobio je pravovremen pas i zategao je iz prve u suprotan ugao. Pogodio je malu mrežu. Zamirisalo je na pobedu Vaska, ali drugačije planove imao je Vandinjo. Demonstrirao je da je gospodar peterca, “ukrao” je vremešnom Neneu i saigračima dva boda.

BRAZIL, ŠAMPIONAT KARIOKA – 2. KOLO

Portugeza – Audaks 1:0 (0:0)

/Santos 90+2/

Volta Redonda – Flamengo 0:0

Nedelja

Vasko da Gama - Boavista 1:1 (0:0)

/Ranijel 55 - Vandinjo 84/

15.00: (2,40) Resende (3,10) Nova Iguasu (2,95)

20.00: (1,50) Botafogo (3,70) Bangu (7,00)

22.00: (6,00) Madueira (3,70) Fluminense (1,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Vasko da GamaBoavistaBrazilJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara