(©fss)
(©fss)

Hladan tuš za „orliće“: Za tri minuta od pobede do poraza protiv Češke

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.05.24. | 21:25

Poraz od 4:3 ostavio Srbiju na drugom mestu i poslao je na Austriju u četvrtfinalu

Kakav šokantan finiš za srpske kadete. Imali su „orlići“ pobedu nad Češkom u rukama do 89. minutu i samim tim prvo mesto u grupi, ali za tri minuta su došli do – poraza (3:4)!

Uporni Česi su tri puta stizali vođstvo srpskog tima i na kraju, kao nagradu za trud, došli su i do pobede, koja im je donela prvo mesto i uslovno rečeno lakšeg rivala u četvrtfinalu. Srbija će se za prolaz u polufinale boriti sa Austrijom, dok će Češka za rivala imati Dansku.

Izabrane vesti

Jeftino i naivno je Srbija primila dva gola u poslednjim minutima utakmica. Belžiku je ostavljena „livada“ prostora da šutira sa 16 metara za izjednačenje, dok je Kolišek na kraju ostao potpuno sam na petercu da prosledi fudbal u mrežu za potpuni preokret, za poraz „orlića“.

Ostaje žal srpskog tima za zicerom koji je propustio Cvetković u 83. minutu, posle maestralno odigrane kontre, kada je sa peterca promašio ceo gol, za vođstvo od dva razlike i vrlo verovatno pobedu.

Selektor Damjanović je malo izmenio sastav u odnosu na prethodne dve utakmice, ali je Srbija sjajno otvorila meč, pošto je Kostov u 7. minutu na dodavanje Mladenovića pogodio za vođstvo od 1:0.

Igralo se spuštenih gardova na obe strane, pošto su oba tima već obezbedila prolaz u četvrtfinale, samo je bilo pitanje ko će završiti kao pobednik grupe. Ali i ta nagrada je bila vrlo primamljiva za oba tima, jer su se ređale šansa za šansom ispred obojica golmana od prvog do poslednjeg minuta.


Tri puta je Srbija vodila, tri puta Češka stizala. Kada je Kolarik izjednačio na 1:1 samo što je njegov tim krenuo s centra, odgovor je doneo Kostić, koji je u 21. minutu vratio „orlićima“ prednost, s kojom se otišlo na poluvreme.

U nastavku se na novi gol čekalo do 64. minuta, kada je Belžik iskoristio vrlo sporan penal, zbog navodnog igranja rukom, ali na prvenstvu kadeta nema VAR-a da tu odluku preinači.

Ipak, Mihailo Cvetković malo nakon što je ušao u igru doneo je Srbiji prednost od 3:2, imao je potom zicer za četvrti gol. Česima treba skinuti kapu za neverovatnu upornost, jer nisu posustali ni u jednom momentu, golovi srpskog tima ih nisu obeshrabrivali. I nagrada za sve to stigla su im dva lepo izgrađena pogotka, koja su im donela prvo mesto u grupi.


ČEŠKA – SRBIJA 4:3 (1:2)

/Kolarik 8, Belžik 64p, 89, Kolišek 93 – Kostov 7, Kostić 21, Cvetković 73/

Stadion: „Amohostos“ u Larnaki

Sudija: Migel Nogeira (Portugalija)

ČEŠKA (4-2-3-1): Šilhavi – Beran (od 60. Kolišek), Krpalek (od 60. Slončik), Sigl, Rehaček – Naskos, Čižek – Kolarik, Belžik, Sosna (od 68. Pendža) – Nehvatal.

SRBIJA (4-3-3): Čarapić – Mladenović, Roganović, Simić (od 68. Stojanović), Premović – Kostić, Kostov, Makević – Đorđević (od 60. Đorđević), Damjanović (od 65. Cvetković), Ranković.



tagovi

kadetska reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvoJovan Damjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara