©Reuters
©Reuters

Hladan tuš za Splićane: Hajduk nakon pobede nad Dinamom izgubio od Rijeke i ostao bez prvog mesta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.10.23. | 20:56

Niko Janković sa bele tačke presudio sastavu Ivana Leka - 1:0

Boravak Hajduka na liderskom mestu hrvatskog prvenstva trajao je svega šest dana, baš kao i euforija u Splitu nakon velike pobede u derbiju nad Dinamom. Sastav Ivana Leka večeras je štafetu predao odličnoj Rijeci, koja je na neosvojivoj Rujevici, pred 8.000 gledalaca, slavila sa 1:0 pogotkom Nika Jankovića od 63. minuta iz jedanaesterca.

Dvoboj na Rujevici bio je mnogo sadržajniji nego nedavni derbi između dva najveća hrvatska kluba. Rijeka i Hajduk pokazali su više nego Hajduk i Dinamo na Poljudu, a od početka utakmice je bilo jasno da i jedni i drugi žele da osvoje sva tri boda.

Izabrane vesti

Leko je iznenadio je s Kalikom u prvih 11 i to na mestu ofanzivnog veznog, Žaper i Krovinović bili su na sredini terena. Nije mnogo dobio sa tim, pošto je prvog menjao već na poluvremenu. Rijeka je bila konkretnija, igrala mnogo brže i jednostavnije. Izabranici Željka Sopića dolazili su pred i u Hajdukov šesnaesterac, izvodili kornere, pretili, a za još nešto ozbiljnije, trebalo je malo više koncentracije. Prednjačio je Marko Pjaca, bio vrlo raspoložen, a kad je takav, često je neuhvatljiv za protivnike. Bio je utisak da je domaćin bliži golu, što se kasnije i obistinilo.

Centrirao je Pašalić iz prekida, a lopta pala direktno na ruku Krovinovića. Arbitar Kolarić je dobio poziv iz var sobe, pogledao je snimak i presudio u krost domaćina. Niko Janković je sigurno gađao i obradovao domaću publiku.

Iako su se očekivali žestoki napadu gostiju, Hajduk je konkretno zapretio tek u trećem minutu nadoknade, kad aje mladi Čuić gađao glavom preko prečke, pa je ostalo 1:0 za novog lidera.




tagovi

RijekaHajduk Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara