Sebastijan Henes i Jovan Milošević (Reuters)
Sebastijan Henes i Jovan Milošević (Reuters)

Hoćemo li 18-godišnjeg Srbina gledati u Ligi šampiona naredne sezone?

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.04.24. | 17:35

Švajcarci prezadovoljni, Nemcima će faliti napadača

Dva gola i asistencija za 157 minuta u elitnom rangu švajcarskog fudbala. Za 18-godišnjaka lep učinak.

Mladi srpski napadač Jovan Milošević je ostavio odličan utisak otkako je zimus prešao iz Štutgarta u Sankt Galen na pozajmicu. Milošević je letos napunio 18 godina i počeo sezonu sa Štutgartom koji ga je pola godine ranije kupio od Vojvodine za 1.200.000 evra i ostavio ga u Novom Sadu dok ne postane punoletan.

Izabrane vesti

Kada je stigao u Štutgart, očekivalo se da igra za rezervni tim jer nije imao mnogo iskustva ali ga je Sebastijan Henes gurnuo u prvi tim. Milošević je bio najmlađi igrač u Bundesligi jesenas, na pet mečeva ulazio sa klupe i dobio šansu da omiriše budnesligaški fudbal.

A onda je zimus prosleđen na pozajmicu u Sankt Galen. U Štutgartu nije bilo prostora za njega jer su Seru Girasi i Deniz Undav rešetali protivničke mreže. Girasi je trenutno drugi strelac lige sa 25 golova, Undav četvrti sa 16 i u međuvremenu je postao reprezentativac. Paklena konkurencija u kojoj trenutno nema mesta za nekog trećeg napadača...

Zato je zimus doneta pametna odluka da Milošević ode u Sankt Galen na kaljenje. Sjajno je krenuo, dao gol posle samo šest minuta na terenu ali je onda povredio ligamente skočnog zgloba i propustio naredne četiri utakmice. Vratio se na teren poečtkom aprila, upisao asistenciju protiv Lozane, gol protiv Iverdona i nastavio da oduševljava Švajcarce.

Sada je pitanje šta će da bude na leto. Sankt Galen bi rado zadržao Miloševića jer prema pisanju švajcarskih medija je pokazao veliki potencijal i veruju da može da eksplodria u sledećoj sezoni.

Ali o svemu će se pitati Štutgart. Švabe su na sjajnom putu da izbore palsman u Ligu šampiona pošto trenutno dele drugo mesto sa Bajernom i petoplasiranoj Borusiji Dortmund beže sedam bodova pet kola pre kraja. Girasi i Undav su se pokazali kao ključni faktor u čudesnoj sezoni ali se već zna da neće biti tandem u Ligi šampiona.

Undav se sigurno vraća u Brajton iz kojeg je pozajmljen, dok Girasi ima otkupnu klauzulu u visini od samo 17.000.000 evra što je bagatelna cena za drugog strelca Bundeslige i za očekivati je da napusti grad Mercedesa. Štutgart može da kupi jednog ili dvojicu napadača, pominju se Vangelis Pavlidis iz AZ Alkmara i mladi Nik Voltemad iz Verdera. Međutim, ni to ne deluje kao garancija za borbu na više frontova i zato bi Švabe mogle da vrate Miloševića sa pozajmice. Trenutno, Henes nema u timu napadača koji se može nazvati „bekap“ opcijom pored Girasija i Undava. Dosta toga se otvara Miloševiću, a Štutgart se etablirao kao klub koji se boji da mladom igraču pruži šansu...


tagovi

Jovan Milošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara