(© Reuters)
(© Reuters)

Hodam sad kao zombi

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.02.21. | 10:31

Liverpul iz ugla Garija Nevila

Kriza je blaga reč. Kataklizma suviše jaka. Jedino je sigurno: nešto čudno se dešava kad Liverpul kroči na Enfild roud.

Van njega ume da pobedi. Ove godine snagu je dokazao u dve posete Londonu (Vest Hem i Totenhem), prvom susretu osmine finala Lige šampiona sa RB Lajpcigom, ali na svom terenu, tamo odakle bi trebalo da crpi snagu, kao da ne postoji.

Izabrane vesti

Štaviše, deluje neprepoznatljivo, uništenog samopouzdanja, da pojedince kakav je Geri Nevil podseća na – zombija.

Deluje pomalo zabrinjavajuće u smislu da znamo koliko povređenih fudbalera ima Liverpul, svesni smo mu nedostaju navijači na tribinama, jasni su nam problemi izazvani virusom korona i prenatrpanim rasporedom, ali isto je za sve. Ovde se radi o nedostatku promena. Potrebna je drugačija ideja. Crveni izgledaju pobeđeno, maltene kao zombiji na terenu. Samo šetaju jedan za drugim i misle jedno te isto“, direktan je bivši as Mančester junajteda.

Možda bi neko mogao da protumači da Nevil na ovaj način sipa so na živu ranu velikog rivala, međutim, u njegovim rečima nema cinizma. Samo iskrene želje da tim koji je dominantno osvojio Premijer ligu prošle sezone ponovo postane jak.

Možda bi Jirgen Klop trebalo da promeni nešto. Uglavnom nije menjao, a možda bi mogao da se zapita da li bi bilo u redu da nešto uradi drgačije. Nije moje da savetujem Klopa šta da radi, mada mi se čini da bi možda moga da zaigra za trojicom štopera. Videli smo da dosta timova koristi taj sistem. Biće sigurno bolji kad mu na raspolaganju budu svi igrači, ali sad ne izgleda dobro“.

Nevolja za Klopa je u saznanju da mu zaista nedostaje više od pola tima. Virdžil van Dajk, Džo Gomez, Džoel Matip, Diogo Žota, Fabinjo, Milner, a od subote veče i kapiten Džordan Henderson koga zbog povrede prepona neće biti u kombinaciji narednih pet utakmica.

Potrebna je Liverpulu nova ideja, nešto da se desi kao podsticaj ili će sezona zaista biti depresivna, ukoliko se ne kvalifikuje za Ligu šampiona, iako i dalje verujem da hoće“, dodao je Geri Nevil.

Liverpul je trenutno šesti na tabeli, pet bodova daleko od Lige šampiona.



tagovi

LiverpulJirgen KlopGeri Nevil

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara