Andre Brajtenrajter (©Reuters)
Andre Brajtenrajter (©Reuters)

Hofenhajm posle sedam meseci ponovo u potrazi za trenerom

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.02.23. | 12:45

Andre Brajtenrajter završio svoje u Zinshajmu

Bio je Hofenhajm prethodnih sezona pozitivno osveženje u Bundesligi. Stigao je čak i do Lige Evrope (u kojoj se takmičio i sa Crvenom zvezdom), ali Andre Brajtenrajter nije uspeo da nastavi putem Julijana Nagelsmana, Alfreda Šredera i Sebastijana Henesa.

Posle 19 kola Bundeslige, Hofenhajm je na 14. mestu sa pet bodova od zone ispadanja, a tri od mesta koje vodi u baraž s trećeplasiranom ekipom Cvajte. Daleko od učinka iz prethodne dve sezone, kada je klub iz Zinshajma završio u bezbrižnoj sredini, a još dalje od sezone 2019/2020. kada je bio šesti na tabeli i uspeo da se domogne međunarodne scene.

Izabrane vesti

Ništa još nije gotovo, ali da ne bi došli u situaciju da moraju da strepe za prvoligaški status, i to nakon što su sezonu počeli sa četiri pobede u šest kola i sredinom septembra bilič četvrti na tabeli, u Hofenhajmu su posle 2:5 u susretu sa Bohumom odlučili da promene trenera angažovanog prošlog leta. Zahvalili su se na saradnji 50-godišnjem Brajtenrajteru i dali u potragu za novim strategom. Zasad nema naznaka ko bi to mogao biti.

Da će doći do rastanka moglo se naslutiti po izjavi nekadašnjeg trenera Ciriha - s kojim je prošle sezone osvojio titulu u prvenstvu Švajcarske - posle poraza od Bohuma.

"Napravili smo greške koje imaju malo veze sa profesionalnim fudbalom. Nešto mora da se desi, dalje neće moći ovako. Biće jako teško izboriti opstanak na ovaj način", bila je poslednja Brajtenrajterova izjava kao trenera Hofenhajma.



tagovi

HofenhajmBundesligaZimski prelazni rok 2023Andre Brajtenrajter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara